Imagine Budapest – nézd a várost, ahogy még sosem láttad!
Írta:

Imagine Budapest – nézd a várost, ahogy még sosem láttad!

Turistáknak és helyieknek egyaránt élményt jelenthetnek az Imagine Budapest tematikus városnéző túrái, melyek során olyan arcait mutatja meg Budapest, amelyeket a legtöbben még sosem láthattunk.

Budapest a világ egyik legkülönlegesebb városa. Akik idelátogatnak, ideköltöznek, vagy esetleg éveket élnek le itt, egyetértenek abban, hogy tele van meglepetésekkel, és mindig képes új, addig ismeretlen arcát elénk tárni. Ezt a sok-sok „arcot” próbálják megmutatni az Imagine Budapest tematikus városnéző sétái is, melyek turistáknak és lokálpatriótáknak, időseknek és fiataloknak egyaránt tudnak valami újat, valami mást mutatni, vagyis olyasmit, amit eddig még nem tapasztaltak meg Budapesten.

 

A tizenhat különböző alternatív városnézés egy-egy téma köré rendezve vezeti végig – tudásanyagban és persze a valós időben és térben is – a résztvevőket Budapest életén. Régi és új dimenziók nyílnak meg a programokon, érdekes történetek és sorsok elevenednek fel a város különleges díszletei között.

Titkos-kertek-es-terek_4

fotó:imaginebp.hu

A séták résztvevői ellátogathatnak csodás kertekbe, vagy bűnügyi helyszínekre az Azt beszélik a városban séta keretein belül. Ezen kívül megfejthetik a rejtélyes házdíszek titkait, de élvezhetik az „Édes életet” (ez is egy séta elnevezése), illetve rácsodálkozhatnak a fényekkel teli város titkaira is.

 

Ez utóbbit kínálja A fény útja nevezetű városnéző séta is, ami éppen akkor csalogatja ki a résztvevőket a városba, amikor a legtöbben sietnek haza, meleget és biztonságot nyújtó otthonukba. A szürkület lassan sötétségbe fordul, de ezt egyszer csak megtöri egy aprócska fény – kigyullad az első közlámpa, majd sorban a többi. Az esti utcákat járó kétes alakok is visszahúzódnak a fény elől, s a begubózott város ismét megtelik élettel. Ezen a sétán a városi világítás történetéről, a fény szimbolikus jelentéséről, a fáklyajegyről, a gyertyaszolgálatról, s még megannyi érdekességről hallhatnak a résztvevők, miközben a fényárban úszó pesti belvárosban járnak.

 

A másfél órás városnéző séta legközelebb január 17-én 16:30-tól indul az Operaház főbejáratától. Útvonala a következő: Operaház – Andrássy út – Bajcsy Zsilinszky út – Szent István Bazilika – Zrínyi utca – Széchenyi tér. Árak és további információk az Imagine Budapest honlapján olvashatók.

 

A-fény-útja-017

 

fotó:imaginebp.hu

  • 2428 2015. január 15 Belföld 2015. január 15.

    Facebook Comments