Golden Globe-díjas A Grand Budapest Hotel
Írta:

Golden Globe-díjas A Grand Budapest Hotel

Wes Anderson filmje kapta a legjobb vígjátéknak járó Arany Glóbuszt az idei Golden Globe gálán. A film címében ott vagyunk mi is, vagyis fővárosunk, bár a produkciót nem Budapesten forgatták. 

Egyik film sem tartolt igazán a január 11-én megrendezett Golden Globe-díjátadó gálán, de a díjazottak közt ott van Wes Anderson filmje, A Grand Budapest Hotel is. A sztárszereposztással – Ralph Fiennes, Tilda Swinton, Edward Norton, Jude Law, Owen Wilson vagy Bill Murray – készült produkció a legjobb vígjátéknak járó Arany Glóbuszt kapta meg.

 

A filmet nem Magyarországon, hanem Németországban forgatták, bár voltak olyan tervek, hogy Budapestre jönnek az alkotók. A történet valahol Európa szívében játszódik, a két világháború közt. A helyszín egy elegáns hotel, a Grand Budapest, melynek vendégei átlagos arisztokraták, vénkisasszonyok és műkincs-tolvajok. Gustave, a főportás – akit Ralph Fiennes alakít –, itt barátkozik össze az egyszerű küldönccel, Zero Musztafával, és együtt keverednek bele az évszázad festményrablásába. Miközben egy felbecsülhetetlen értékű reneszánsz képet keresnek, számtalan kalandba bonyolódnak, amik a nyomozás fordulataival együtt magukkal ragadják a hotel összes vendégét.

 

Egy kis ízelítő a filmből: https://www.youtube.com/watch?v=1Fg5iWmQjwk

  • 1992 2015. január 16 Külföld 2015. január 16.

    Facebook Comments