Magyar fényképész Az év természetfotósa
Írta:

Magyar fényképész Az év természetfotósa

Daróczi Csaba a legnagyobb elismerésnek számító díj mellett a fekete-fehér kategóriát is megnyerte ezzel a felvétellel – már mutatjuk is a képet.

 

A Nature Talks fotóversenyére 73 országból érkeztek nevezések, összesen mintegy 14 ezer – ilyen sok képből választottak 11 kategóriában egy-egy győztest. Szinte lehetetlen küldetésnek hangzik 11 fotót kiemelni ennyiből, ugye?

 

Nos, a zsűri szinte biztosan nehéz helyzetben volt, de számunkra örömhír, hogy a legnagyobb elismerésnek számító Az év természetfotósa, vagyis a „Nature Photographer of the Year” díjat egy magyar fényképész, Daróczi Csaba nyerte el, méghozzá az alábbi, ugró nyulakat ábrázoló felvételével.

 

https://www.facebook.com/daroczi.photography/posts/2555235061191271

 

A Kiskunságban, Bocsán készült felvételért a fotós körülbelül egymillió forintnak megfelelő euróban részesült pénzjutalom gyanánt, illetve még egy elismerést begyűjtött: a fekete-fehér kategóriát is megnyerte. Külföldi oldalak is beszámoltak erről a nagy sikerről, például a New York Post – mi ott láttuk a hírt.

 

Rajta kívül más magyar fényképészeket is díjazott a Nature Talks. Kaszás Norbert Egyéb állatok kategóriában nyert Arany eső című képével, Máté Bence pedig kiemelt dicséretben részesült Szárnyak című fotójáért – olvasható a National Geographic magyarországi weboldalán.

 

Forrás: https://ng.hu/termeszet/2019/11/18/magyar-versenyzo-lett-az-ev-termeszetfotosa/ és https://nypost.com/2019/11/16/mesmerizing-photo-of-leaping-rabbits-wins-top-nature-photo-award/

  • 718 2019. november 27 Belföld 2019. november 27.

    Facebook Comments