Itt már fizetni kell a tiszta levegőért
Írta:

Itt már fizetni kell a tiszta levegőért

A világ legszennyezettebb levegőjű fővárosában is tiszta levegőhöz lehet jutni – persze nem ingyen…

 

Nem egy sci-fiben, hanem sajnos már a valóságban történik a következő: oxigén bárban lehet tiszta levegőhöz jutni, mert a nagyváros többi részén lassan már az emberi szervezet számára elviselhetetlen a helyzet.

 

A helyszín az indiai Újdelhi, a világ legszennyezettebb levegőjű fővárosa, az időpont pedig 2019 novembere. A neten híreket olvasgatva jutottunk el a következőhöz: Delhiben megnyílt az első oxigén bár, ahol 4-6 dollárért lehet élvezni egy-egy 15 perces kezelést, vagyis a helyi fizetőképes lakosoknak ennyibe kerül, hogy tiszta levegőhöz jussanak.

 

„Delhiben a WHO határértékénél akár tízszer magasabb is lehet a szennyezettség” – írja a Szeretlekmagyarorszag.hu , majd hozzáteszik: a nagyvárosban körülbelül 18 millióan élnek, ebből ötmillió gyereknek biztosítottak eddig ingyenes szájmaszkokat.

 

Az ott élők szerint a kormány elbagatelizálja a helyzetet, ahelyett, hogy a problémára valós megoldást keresnének. Legutóbb például az egészségügyi miniszter azt javasolta az embereknek, hogy egyenek répát a szmog káros hatásainak kivédésére.

 

Forrás: Szeretlekmagyarorszag.hu

  • 616 2019. november 28 Külföld 2019. november 28.

    Facebook Comments