Horvát Lili új filmje fődíjat nyert Chicagoban
Írta:

Horvát Lili új filmje fődíjat nyert Chicagoban

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című film elhozta a Gold Hugo-t az 56. Chicagói Nemzetközi Filmfesztiválon.

 

Az elmúlt években igen jól szerepeltek a magyar rendezők filmjei világviszonylatban is, és most egy újabb díjat zsebeltünk be. Mármint Horvát Lili, aki a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmjével elhozta az idén 56. alkalommal megrendezett, patinás Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál egyik fődíjat, a Gold Hugót.

Ahogy a zsűri indoklása fogalmaz:

„Magával ragadó, lebilincselő szerelmi történetéért, melyben két idegsebész agyának, lelkének rejtelmein keresztül a szerelem, a megszállottság és az őrület között húzódó vékony határvonalakat vizsgálja. Egy nő őszinte, empatikus ábrázolásáért, Stork Natasa elragadó előadásában. Gazdag, mély színeiért, finom képkivágásaiért, időtlen képi stílusáért, melyet kiemel a 35 mm-es filmnyersanyag használata”.

A filmnek egyébként nem ez az első nemzetközi díja: a Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon Fipresci-díjjal tüntette ki a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetsége, az Antalyai Nemzetközi Filmfesztiválon pedig a film főszereplőjét, Stork Natasát jutalmazták a legjobb színésznő díjával.

  • 1511 2020. november 03 Külföld 2020. november 03.

    Facebook Comments