Ez a közös 2017 legtöbb bevételt hozó filmjeiben
Írta:

Ez a közös 2017 legtöbb bevételt hozó filmjeiben

Észak-Amerikában ezek a produkciók töltötték meg leginkább a mozikasszákat tavaly.    

 

2017 a szexuális zaklatási botrányok éve volt a show business világában – vagyis pontosítunk: az az év, amikor több ilyen, korábbi ügyre is fény derült. Egyik színész(nő) a másik után szólalt meg, és neveztek meg befolyásos filmeseket, színházigazgatókat itthon és külföldön egyaránt. A vádak röpködtek, sokan tagadtak, de azért fejek is hullottak. Nem akarunk most a részletekbe belemenni, annál is inkább, mert több ügy még most sincs lezárva.

 

De úgy tűnik, 2017-et tekinthetjük a női megerősödés évének – és ezt mutatja az is, hogy a mozikban milyen filmek iránt volt legnagyobb az érdeklődés. A Guardian tett közzé egy listát a minap, melyből kiderül, hogy tavaly Észak-Amerikában olyan filmek hozták a legtöbb bevételt, amelyek közül az első háromban nők a főhősök.

 

A lista első helyén található Star Wars: Az utolsó Jediknek Rey (Daisy Ridley) a főszereplője, a második helyen álló A szépség és a szörnyetegnek Belle (Emma Watson), a képzeletbeli dobogó harmadik fokán lévő Wonder Womannek pedig Diana (Gal Gadot).

 

Az Észak-Amerikában legtöbb bevételt hozó filmek top 5-ös listája pedig így néz ki:

 

1. Star Wars: Az utolsó Jedik: 533.1 millió dollár

2. A szépség és a szörnyeteg: 504 millió dollár

3. Wonder Woman: 412.6 millió dollár

4. A galaxis őrzői vol. 2: 389.8 millió dollár

5. Pókember: Hazatérés: 334.2 millió dollár

 

  • 943 2018. január 12 Külföld 2018. január 12.

    Facebook Comments