A jövő vadászrepülőjéhez is kell majd pilóta?
Írta:

A jövő vadászrepülőjéhez is kell majd pilóta?

Erről megoszlanak a vélemények, de a Northrop úgy gondolja, a fenti kérdésre igen a válasz.

 

Sokan úgy gondolják, a pilóta nélküli repülő szerkezeteké a jövő, de néhány nagy cég, mint például a Northrop Grumman szerint igenis szükség lesz emberi irányításra néhány év, vagy akár két évtized múlva is.

 

A vállalat nemrég villantotta meg egy promóciós videóban a jövő vadászgépének szánt nagy hatótávolságú vadászbombázóját (Long Range Strike Bomber), aminek sokan még a létezéséről sem tudtak.

 

A jövő vadászgépe állítólag szuperszónikus sebességre tud majd gyorsulni és lézerfegyverekkel lesz felszerelve. Ám ezek a fegyverek felvetik a túlmelegedés problémáját, amit a tudósoknak meg kell tudni oldani. A csúcsrepülőt 2030-ban már szeretnék élesben is bevetni.

 

Érdekesség:

A Northrop Grumman már több, méltán világhírű repülőgépet fejlesztett. Ilyen volt a B–2 Spirit lopakodó bombázó, és ilyen a Vashollónak is becézett X–47B drón is – ez utóbbi egyébként olyan robotrepülőgép, ami pilóta nélkül képes repülni és landolni egy repülőgép-hordozón. De a Northrop mégis úgy látja, hogy a jövő vadászgépeinek szükségük lesz pilótára is.

 

  • 1265 2016. február 25 Külföld 2016. február 25.

    Facebook Comments