Már Facebookon is kereshetjük az igazit: elindult Dating
Írta:

Már Facebookon is kereshetjük az igazit: elindult Dating

Ezt lehet tudni a legnagyobb közösségi oldal társkereső szolgáltatásáról.

 

Ha netes, applikációs randizás, akkor mindenkinek a Tinder ugrik be, esetleg valamelyik épp agyonreklámozott társa. De hogy a Facebook? Pedig tényleg megcsinálták, múlt héten elindult a legnagyobb közösségi oldal társkereső funkciója. A Facebook Dating lényegében az tudja, amit az összes többi hasonló app, de azért van néhány érdekes különbség. A legfontosabb talán, hogy ezzel az ismerőseinket is szívecskézhetjük, persze titokban, értesítés csak akkor érkezik, ha közös a secret crush, azaz ha az adott ismerős is beszívecskéz minket. Ezen kívül ugyanúgy lájkolhatunk, illetve szívecskézhetünk idegen embereket is, mint az összes ilyen applikációban.

Ami a technikai részleteket illeti, a randialkalmazás külön fülként jelenik meg a Facebookon, mint a csoportok vagy a hírfolyam, és a használatához legalább 18 évesnek kell lenni. Azon sem kell aggódni, hogy az összes privát tartalmukat látni fogják a potenciális randipartnerek, mert a Dating külön profilt hoz létre a felhasználóknak, amit természetesen lehet szerkeszteni. A biztonságos használatért a felhasználók tudják blokkolni és némítani is egymást, kikapcsolhatják, hogy mások küldhessenek fényképeket, linkeket vagy üzeneteket.

Amiben jelentősen különbözik a Dating mondjunk a Tindertől az két dolog. Egyfelől itt kihasználják a közösségi média előnyeit, és beintegrálták a Facebook és az Instagram népszerű Stories funkcióját. A platformba integrált 24 óráig látható storykat külön engedélyezni kell majd, de mint lehetőség mindenki számára nyitott lesz. A randiszolgáltatás ezen kívül összeköthető a csoportjainkkal és a bejelölt eseményeinkkel is, így érdeklődés szerint is lehet ismerkedni majd, ami tényleg jó ötlet. Hiszen mennyivel spontánabb megbeszélni valakivel, hogy te is jössz erre a koncertre? Jó, akkor ott tali, igyunk meg valamit.

Ezen kívül a biztonság érdekében egy olyan funkciót is fejlesztettek a randiappba, hogy megoszthatjuk a családunkkal vagy barátainkkal egy közelgő randi részleteit (nem mintha ezt egyébként nem tehetnénk meg), a Messengeren keresztül pedig a jelenlegi helyzetünket is, így a szülők vagy barátok pontosan tudják, mikor, hol vagyunk.

A Facebook Dating egyelőre az USA-ban és 19 másik országban érhető el, európai indulását 2020-ra ígérik.

  • 684 2019. szeptember 09 Külföld 2019. szeptember 09.

    Facebook Comments