4 csodaszép úti cél nyárra a szomszédos országokból
Írta:

4 csodaszép úti cél nyárra a szomszédos országokból

Ha idén nem mennél messzire egy jó kis nyaralásért, de meseszép helyekre szeretnél eljutni, akkor válaszd ki az ideális úti célt a következő összeállításból.

 

Horvátország

5897747391_93c1b3b342_b-1024x683

Te is visszajáró vendég vagy a hazánkkal délen szomszédos Horvátországba? Akkor te is úgy érezheted, mint én: ha nyaralásról van szó, itt nehéz melléfogni. Tavalyi úti célunk az Isztriai-félsziget legnagyobb városa, Pula volt, ahol a római korból származó amfiteátrum, és többek közt hangulatos utcák, finom fagyi, nagy kikötő várja a nyaralókat. Ha kisgyerekkel mennétek, és a közelben kerestek olyan kisvárost, ahol lassan mélyülő, homokos strand is található, akkor Medulint ajánlom. Végül mi is itt szálltunk meg, és minden nap strandoltunk.

 

Szlovénia

VFS_bfbb8bf35dd92fc47e4a4669b3896563

Nem muszáj feltétlenül Ljubljanába vagy Bledi-tóhoz utazni, ha Szlovéniába látogatnátok el idén nyáron – bár kétségtelen, hogy ezek is csodás helyek. Én inkább Pirant, a hangulatos kisvárost ajánlom Szlovénia rövidke tengerpartján. A múlt század elején olyan felkapott üdülőhelynek számított, hogy troli, majd villamos járt innen a zsúfoltabb Portorozba, most viszont inkább egy helyes, csendesebb kisváros – rendezett utcákkal, hangulatos tengerparti kávézókkal, színes házakkal.

 

Ausztria

Mariawörth

A Karintiai-tóvidék legnagyobb kiterjedésű taváról, a Wörthi-tóról csupa jót hallottam, ezért hamarosan nálunk is tervben van egy utazás oda. Hogy miért? Mert nemcsak gyönyörű, hanem a mediterrán mikroklímának köszönhetően a vize sem hideg: nyáron akár 28 fokra is melegedhet. A fürdés, a vízi sportok és a hajókázás mellett túrázni is lehet, és itt található Karintia tartomány fővárosa Klagenfurt, valamint a fényűzésről, kaszinóiról és villáiról is híres Velden – az itt álló Velden-kastélyt mindenképpen látni kell!

 

Románia

statiunea-mamaia

Ha idén nyáron nem nyugat vagy dél felé vennéd az irányt, hanem keletnek indulnál, akkor Romániát ajánlom – Erdély felfedezése után, vagy akár ahelyett (ha jártál már itt) nézd meg a Duna-deltát. Európa második legterjedelmesebb folyódeltájának legnagyobb része Romániában terül el. Az eredetileg a Fekete-tenger részét képező Duna-delta nagyszerű hely a természet megfigyelésére – a terület 23 különböző ökoszisztémát tart fent, beleértve a világ legnagyobb lápjaiból néhányat, illetve számos ritka növény- és állatfaj is él itt. Ha viszont lazításra vágysz, akkor irány a tengerpart: Mamaia homokos strandját és víziparkját családod apraja-nagyja imádni fogja!

  • 2021 2016. június 01 Külföld 2016. június 01.

    Facebook Comments