Ezekből az illatokból tudhatod, hogy közeleg a karácsony
Írta:

Ezekből az illatokból tudhatod, hogy közeleg a karácsony

Naptár nélkül is tudjuk, hogy itt a december, ha…

 

 

Ahogy közeleg a december, úgy jön egyre jobban ünnepi hangulatban az ember – és ezen persze az sem segít, hogy a plázák már hetek óta karácsonyi díszben állnak. Ilyenkor már mindenhol a karácsonyt látjuk, sőt, érezzük is. Például a levegő illatából, ami teljesen más ilyenkor, mint az év többi részében.

 

  1. Például hószagú. A tavasz-nyári virágillatot és az őszi eső illatát menthetetlenül felváltotta a fagyos tél illata. Amikor ezt először vesszük észre, biztosan tudhatjuk, hogy közeleg a karácsony. Holnap reggel, amikor kilépsz a lakásból, szagolj bele a levegőbe. Ugye te is érzed?

 

  1. Mézeskalács illat van a lakásban. Bár hetek vannak hátra az ünnepekig, mégis az ember tudat alatt elkezd készülődni: sokan már most megsütjük az első adag mézeskalácsot, csak úgy, próbából, de ha nem, a mézeskalács illatú gyertyától akkor is érezni fogjuk az illatát.

 

  1. Ha már gyertyák: a gyertyaillat is olyasmi, amit leginkább ebben az időszakában érzünk az évnek. Tedd a szívedre a kezedre: vettél már (elő) gyertyát idén? Na ugye. Aki tartja a keresztény hagyományokat, ők az adventi koszorú gyertyáit kezdik el meggyújtani, a többiek pedig csak simán bekuckózást dobják fel vele.

 

  1. Előkerülnek a fahéj, narancs, méz illatú szépítkező és testápoló szerek. Míg nyáron a legtöbben valami könnyed, virágos illatot szeretünk érezni magunkon, ahogy hűl az idő, egyre szívesebben nyúlunk a klasszikus téli illatokhoz.

 

  1. Lassan bekúszik az életünkbe a fenyőszag. Először csak az adventi koszorúval, majd a fenyőárusok standjai környékén, aztán jönnek a fenyőágak és végül a fenyőfa a lakásba. Talán nincs ennél finomabb illat ebben az időszakban.

 

+1: Hogy kiélvezhesd az ünnepi illatkavalkádot, fontos, hogy az otthonodban a kellemetlen szagok ne tudjanak elterjedni. Mivel ebben a hidegben bajos hosszan szellőztetni, szerezz be természetes légtisztító párnát, azaz Hiilibaget, ami a bambusz szén erejével zárja magába a kellemetlen szagokat. Ráadásul az allergéneket és káros anyagokat is elnyeli, megakadályozza a penész és a baktériumok kialakulását, és elnyeli a felesleges nedvességet. Egy ilyen hasznos eszközzel semmi nem ronthatja el az ünnepi készülődést!

 

  • 692 2019. november 29 Életmód 2019. november 29.

    Facebook Comments