3 dolog, amit tegyél meg, mielőtt nyaralni indulsz
Írta:

3 dolog, amit tegyél meg, mielőtt nyaralni indulsz

Ha értél már haza kellemetlen meglepetésekre a nyaralásból, vagy ha csak tartasz ettől, olvass tovább – adunk néhány hasznos tanácsot, hogy ez idén ne történhessen meg veled.

 

1. Gondoskodj a növényekről – Ugye, nem szeretnél arra hazaérni, hogy zöld kis barátaid a végét járják? Márpedig ez könnyen bekövetkezhet, alig néhány napos távolléted alatt is, ha utazás előtt nem adsz nekik vizet, tápoldatot, meg amire még szükségük van. Ha egy hétnél több időre utazol el, mindenképp szólj Anyukádnak, a Nagyinak, a Tesódnak vagy a legjobb barátodnak, hogy ugorjon be meglocsolni a virágaidat, így azok teljes pompájukban várnak majd haza a vakációd után.

 

2. Fő a biztonság – Még jóval az indulás előtt nézd át a nyílászárókat. Be tudod rendesen zárni az ablakokat? Könnyen, de biztosan záródik a bejárati ajtó? Ha ezek közül bármelyikkel aggályaid támadnak, gyorsan hívj ki egy szakembert. Inkább egy kis extra kiadás még az utazás előtt, mint egy hét idegeskedés, hogy otthon minden rendben van-e, nem igaz? Sokan egyébként a nyaralás előttre tervezik biztonsági kamera, vagy riasztóberendezés beszerzését – így még nyugodtabbak ingóságaik felől.

 

Ha egy kis kamera beszerzésén gondolkozol, szerintünk jó ötlet, ugyanis szinte észrevétlenül el tudod rejteni az előszobában, a hálóban, vagy ahol szeretnéd. Jelzéseket is küld a telefonodra, ha mozgást érzékel (beállítás kérdése), és akár a mobilodról is ránézhetsz, mit lát a kamera – minden rendben van-e otthon.

 

3. Illatos meglepetés – Sokan elfelejtjük levinni a szemetet, kidobni azt a maradék pici sajtot, elmosni az indulás előtt még használt tányért-poharat, aztán hazaérve csak találgatjuk, vajon miért van ilyen bűz a lakásban. Ennek idén esélyt se adj, inkább használj olyan természetes szagsemlegesítőket, mint például a Hiilibag. Ez egy bambusz szénnel töltött zsákocska, amivel csak annyi a dolgod, hogy oda helyezed a lakásban, ahonnan a rossz szagok jöhetnek. Ha megvan az esélye, hogy elfelejted levinni a szemetet, vagy tudod magadról, hogy a hűtőben úgyis ottfelejtesz valamit indulás előtt, akkor tegyél a kuka közelébe, a frigódba meg a többi „kényes” helyre is egy-egy ilyen kis zsákocskát. Hidd el, megéri, hiszen így megelőzheted a rossz szagokat és a bosszúságot, ami egy szuper nyaralásról hazaérve nagy valószínűséggel el is rontaná a kedved. Márpedig ez az, amit semmiképp se szeretnél, ugye?

  • 499 2020. július 17 Életmód 2020. július 17.

    Facebook Comments