5 tipp, hogy a lakásból otthon legyen
Írta:

5 tipp, hogy a lakásból otthon legyen

Így még egy közepes minőségű albérletet is kuckóssá tehetsz, és nem is kell nagy befektetés hozzá.

 

 

Álmaink otthonát nehéz megtalálni, pláne ha az embernek nem állnak rendelkezésére végtelen anyagi erőforrások. Az otthonmagazinok tökéletes házait nem könnyű megvalósítani, de szerencsére az otthonosság nem is ezen múlik. Van több olyan apróság is, amivel még egy nem túl jó albérletet is a magadévá tehetsz és megszeretheted.

Legelőször is kulcsfontosságú a tisztaság. Nem is gondolunk bele sokszor, hogy mennyire fontos, hogy elég tiszta legyen a padló és makulátlan a zuhanyzó, pedig ezek olyasmik, amik alapvetőek a jóllétünk szempontjából. Ráadásul, pont, mint az emberi kapcsolatok esetében, az az idő, amit a lakás csinosítgatásával töltesz, építi a „kapcsolatotokat”.

Lakd be a lakást! Találd meg minden helyiség, minden bútor, minden eszköz szerepét az életedben, és olyan tárgyakkal vedd körül magad, amiket szeretsz. Nevezz ki egy olvasósarkot, tégy egy tükröt az előszobába, a lényeg, hogy bárhová nézel, örömmel töltsön el, amit látsz, érezd a sajátodnak a helyet.

Helyezz el apró, személyes tárgyakat. Egy albérlet falait nem rakhatod át és még csak át sem festheted, de a saját kedves képeidet és emlékeidet kipakolhatod mindenhova. A polcra mehetnek a barátokkal közös fotók, a hűtőre a külföldről hozott hűtőmágnesek, a kanapéra a gyerekkori plüss. Ugye mennyire más?

Biztosítsuk a kellemes légkört. Ehhez alapvető fontosságú, hogy ne hagyjunk megbüdösödi semmit a konyhában, és vessünk be természetes, bambusz szénnel töltött szagtalanító párnácskát, ami az esetleges szagok mellett a légszennyező anyagokat is megköti. Ilyen a Hiilibag, aminek helyes kis zsákocskáit a lakás különböző pontjain még dekorelemként is felhasználhatod és amiről további tippeket találsz a weboldalukon. Ha pedig a szagtalanítás megvolt, jöhet a potpurri vagy diffúzor a tökéletes illatért!

Vegyél növényeket! Nem csak a szoba levegőjét javítják, de a hangulatnak is jót tesz, ha a természetet is beengeded az otthonodba. Az, hogy élő növényekkel dobod fel a lakást, az egész atmoszférát sokkal élettelibbé, barátságosabbá teszi, nem lesz az egész olyan élettelen és rideg mint nélkülük.

 

  • 742 2019. február 22 Életmód 2019. február 22.

    Facebook Comments