Ínyencséges, különleges heti menük – téged is vár a Könyvbár!
Írta:

Ínyencséges, különleges heti menük – téged is vár a Könyvbár!

Ha szó szerint falod a könyveket, vagy csupán kíváncsi vagy a város egyik legújabb, legérdekesebb éttermére, akkor feltétlenül látogass el a Könyvbárba, és válassz a heti menüből, amit minden héten más sikerkönyv inspirál.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én el sem tudom képzelni az életem könyvek nélkül. A formájuk, a mutatós borítóik, a szebbnél szebb emlékek, amik ezekhez kötődnek, gyerekkorom óta az életem részei. Az illatukról nem is beszélve. Kedvenc könyveim illatához most érdekes módon különböző ételek aromája is társulhat, ugyanis a nemrég nyílt Könyvbárban minden héten más és más műből nyernek inspirációt a heti menü elkészítéséhez.

10805552_707109222721546_8508033649648342360_n

fotó:fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net

A hetedik kerület egyik legújabb és legérdekesebb éttermében január utolsó előtti hetében például A szürke ötven árnyalata inspirálta a heti menüt, melynek keretében meg lehetett kóstolni többek közt a kaviárkrémet pirítóssal és egy korty pezsgővel, a bódító máklevest pirított mandulával, de választhattak a vendégek Macaron-fagylaltot, vágykeltő teaélményt, vagy a csak nevében kapcsolódó Szürkebarátot is.

Ezen a héten Bohumil Hrabal könyve, a Sörgyári Capriccio szolgáltatott ihletet a menühöz, ami többek közt „Egy kis malacságot”, sörlevest, szaftos sertéssültet knédlivel, csülköt és természetesen akciós sört is kínál a vendégeknek.

10394526_737562993009502_4559773028776219209_n

fotó:fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net

A hely árfekvése közepesnek mondható, hiszen a menüben ezen a héten az Egy kis malacság már 990 forintért elérhető, de mondjuk A szürke ötven árnyalatának hetében említett kaviárkrémes-pezsgős fogásért valószínűleg mélyebben a zsebünkbe kellett volna nyúlnunk – de ezzel együtt is szívesen megkóstoltuk volna, mert nagyon jól hangzik.

 

Ha jövő héten járnál arra, akkor Szilvási Lajos könyve, az Egymás szemében lesz terítéken – valószínűleg a közelgő Valentin-napra való tekintettel elsősorban a szerelmesekre fókuszálva. Ezért azt javasoljuk, ne egyedül menj, hanem fogd kézen a párod, és térjetek be a könyvimádók új kedvenc helyére egy kis finomságért – jól fog esni, testeteknek-lelketeknek egyaránt.

 

Tudtad?

A Könyvbárban kapható heti menü mellett állandó étlapról is választhatsz, emellett a hely nyitottságát, kreativitását és lazaságát mutatja az is, hogy kérésre szinte bármit elkészítenek, amihez van alapanyag a konyhájukban.

konyvbar2

fotó:nagygeneracio.hu

 

 

  • 1883 2015. február 06 Gasztronómia 2015. február 06.

    Facebook Comments