Házasság hete

Házasság hete

Nem csak a Valentin nap miatt érdemes várni ezt a hetet: február 8-15-ig nyolcadik alkalommal rendezik meg a házasság hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek. A közel két évtizede Angliából indult kezdeményezést minden évben Valentin nap környékén rendezik meg, hogy felhívják a figyelmet a házasság és a hagyományos értékek fontosságára a 21. században. A kezdeményezés mára 4 kontinens 21 országában van jelen, nálunk 2008 óta, a programok fővédnöke pedig 2013 óta Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.

Az egyhetes rendezvénysorozat alatt a budapesti központi programok mellett országszerte, sőt, a határon túl is bekapcsolódhatunk a Házasság hetébe. Összesen 47 város, mint például Balatonlelle, Debrecen, Gödöllő, Győr, Kaposvár, Kecskemét, Keszthely, Pécs, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd, a határon túl pedig Csíkszereda, Nagykároly, Szatmárnémeti és Székelyudvarhely is készül programokkal.

Központi programok, Budapest:

2015. 2. 9. Maradjunk együtt! Kapcsolati krízisek és leküzdésük – Helyszín: Aranytíz Kultúrház, időpont: 18.00

2015. 2. 10. Kapcsolatépítő konfliktuskezelés a házasságban – Helyszín: TIT Stúdió, időpont: 18.00

2015. 2. 11. Arcok álarcok nélkül – pódiumbeszélgetés a házasság hete idei és korábbi arcaival – Helyszín: ELTE ÁJK, Aula Magna, időpont: 18.00

2015. 2. 12. Családbarát szemlélet, munka-magánélet egyensúly – Helyszín: Magyar Tudományos Akadémia, időpont: 10.00

2015. 2. 13. A Fogadom című film beszélgetéssel egybekötött vetítése – Helyszín: Uránia Nemzeti Filmszínház, időpont: 18.00

2015. 2. 14. Koncerttel egybekötött istentisztelet – Helyszín: Deák téri evangélikus templom, időpont: 18.00

2015. 2. 15. Záró Szentmise – Helyszín: Jézus Szíve plébániatemplom, időpont: 18.00

parkapcsoalt3

fotó:marketingkutato.hu

Az idei programok a megtartó hűség jegyében zajlanak, ami a rendezvénysorozat mottója is egyben. A szervezők, és az egész megmozdulás célja, hogy felhívják a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, időtálló szerepére. Ugyanakkor a hagyományos értékrendnek szentelt programok mellett számos informatív eseményen is részt vehetünk, amik segítséget nyújtanak a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek. A házasság hete igyekszik gyakorlati példamutatással, tudományos kutatások eredményeivel és erkölcsi érvekkel is alátámasztani a házasság örökkévaló értékét, ami jóval túlmutat a kezdeti rózsaszín felhőn és a pillanatnyilag fellángoló érzelmeken.

Tulajdonképpen ez a rendezvénysorozat képvisel mindent, ami a Valentin nap után az év többi 364 napjában történik a párokkal. Beszél a házasság és a párkapcsolatok mindennapi valóságáról, örömeiről és feszültségeiről. Igyekszik tanácsokkal ellátni a házasokat és házasulandókat, és reményt adni azoknak, akiknek a kapcsolata válságban van, illetve valamilyen ok miatt megszakadt. Ezért aztán azoknak is érdemes szétnézni a programok között, akiket bár az ideológia hidegen hagy, de a párkapcsolatában gondokkal küzd, vagy esetleg csak szeretne többet tudni a kapcsolat-párkapcsolat témában.

  • 1331 2015. február 09 Események 2015. február 09.

    Facebook Comments