Rockrajongók készüljetek, jön az Aerosmith!
Írta:

Rockrajongók készüljetek, jön az Aerosmith!

Legutóbb 25 éve volt Aerosmith koncert Magyarországon, szóval nem is csoda, ha hazai rajongóik már türelmetlenül várják a banda jövő évi budapesti fellépését.

 

2020-ban lesz 50 éve, hogy megalakult az Aerosmith, és a banda ezt egy fergetegesnek ígérkező európai turnéval szeretné megünnepelni: már be is jelentették a koncertsorozat állomásait, melyben a magyar rajongók nagy örömére helyet kapott egy budapesti koncert is. Az ikonikus zenekar 2020. július 24-én este lép fel a Puskás Arénában.

 

A négyszeres Grammy-díjas banda turnéja egyébként nem lesz túl hosszú: Milánóban kezdenek június 13-án, utolsó állomásuk pedig július 27-én lesz Németországban.

 

Az Aerosmith (Steven Tyler, Joe Perry, Brad Whitford, Tom Hamilton és Joey Kramer) világszerte több mint 150 millió albumot adott el, számtalan díj tulajdonosa, a Rock and Roll Hírességek Csarnokának tagja. A zenekar számos slágerlista- és albumeladási cím birtokosa, többek között a nevéhez fűződik minden idők második legtöbb slágerlista vezető rock dala (Love in an Elevator; What It Takes; The Other Side; Livin’ on the Edge; Cryin’; Deuces Are Wild; Falling in Love (Is Hard on the Knees); Pink; Jaded), a legtöbb aranylemez és multi-platina album az Egyesült Államokban. Az Aerosmith eddig tizenöt stúdióalbumot készített, a legutóbbi, Music from Another Dimension! címmel 2012-ben jelent meg – idézi fel az Index és a 24.hu.

 

Érdekesség, hogy a zenekar legutóbb 1994-ben járt Magyarországon, akkor az MTK-stadionban lépett fel. Előtte egy évvel, 1993-ban a Budapest Sportcsarnokban koncertezett.

 

Forrás: 24.hu és index.hu

  • 929 2019. december 18 Belföld, Események 2019. december 18.

    Facebook Comments