Karácsonyi ajándékötletek a zoknin és a bögrén túl
Írta:

Karácsonyi ajándékötletek a zoknin és a bögrén túl

Avagy mit adj annak, akinek mindene megvan.

 

 

 

Túlzás nélkül nyakunkon a karácsony, és ha az utolsó utáni pillanatban még mindig nem tudod, hogy mit adj egy rokonak vagy barátnak, segítünk! Mielőtt megvennéd a következő zokni vagy tusfürdő szettet, nézd meg a listánkat, hátha ötletet kapsz még a zsémbes nagynénihez is!

 

1. Adj élményt kockázat nélkül! Vannak már olyan élményajándék kuponok és dobozok, amik nem egy konkrét dologra vonatkoznak, hanem minimum 20-30, vagy akár 100 lehetőséget is adnak, amiből a megajándékozott kiválaszthatja, hogy mire szeretné felhasználni a kupont. Éttermektől wellnesshétvégéig nagyon széles a skála.

 

2. Készíts egyedi kerámiát. Budapesten van már olyan műhely, ahol szakmai segítséget is adnak a művek elkészítéséhez, és ki is égetik neked a kész kerámiát, de ha nem a fővárosban laksz, akkor válaszd a kerámiafilcet és a saját sütődet. Összehasonlíthatatlanul menőbb az általad készített tányérszett a boltinál!

 

3. Vegyél egy slow-, vagy anti-határidőnaplót. Ezek a határidőnaplók értelemszerűen nem arra vannak, hogy betáblázhassunk valamit a 13 és a 15 órás meeting közé, hanem hogy segítsenek tudatosabban odafigyelni a saját életünkre, jóllétünkre. Nem csak a szuperelfoglalt barátoknak lehet jó figyelmeztető egy ilyen, hanem a már eleve tudatos ismerősök is örülni fognak neki.

 

4. Egy családi élményfotózás szinte mindenkinek jó ötlet: a felesleges tárgyak helyett egy különleges stúdiófotózás olyan emlék, ami örökre megmarad. Van gyerekes, páros, családi, egyedülállóknak való csomag is, mindenkinek adhatod, ami neki leginkább testhezálló.

 

5. Bolti édesség helyett adj házi készítésű sütit! Egy finom fahéjas-kardamomos, vagy gyömbéres-szegfűszeges kekszet seperc alatt meg lehet csinálni, sütipecséttel pedig igazán egyedi mintájuk lesz. Ha egyel különlegesebbet szeretnél, lepd meg a rokonokat kézzel készített cake-poppal, ebből már sütés nélküli változatot is találsz.

 

+1: Adj kézzel írt kuponfüzetet! Készíts olyan kuponokat, aminek az adott ismerős, rokon biztos hogy örülne, így akár egész éven át örömet okozhatsz a szeretteidnek. Felírhatsz mindent, amit a következő évben válthatnak be nálad: gyerekfelügyelet, autómosás, vasárnapi ebédfőzés… ami csak eszedbe jut és hasznos lehet.

 

  • 601 2019. december 18 Életmód 2019. december 18.

    Facebook Comments