Sorozatok téli estékre
Írta:

Sorozatok téli estékre

Mivel a legjobb barátnőm sorozatfüggő, nem úsztam meg, hogy ne váljak egy kicsit azzá én is. Így hát nagy örömmel vetettem bele magam abba, hogy egy rövid listába foglaljam, mely szériákat ajánlanám nektek hideg téli estékre.

 

Trónok harca

Ha olvastad a könyveket, akkor szerintem sem ember, sem időhiány nem tudott visszatartani téged sem attól, hogy elkezdd nézni a Trónok harca sorozatot. Ha viszont még nem tetted, itt a remek alkalom – kövesd a Vastrónért folyó küzdelmet akár az HBO 2 műsorán is. Előre szólok, ne szeresd meg a szereplőket, mert szomorú leszel, ha a kedvenced nem húzza sokáig… ja, és ne vacsorázz közben.

Előzetes:

 

The Walking Dead

A sorozat, ami közben nekem már eszembe sem jut vacsorázni, amióta szó szerint a szőnyegen kötött ki a kortyolgatásra szánt vörösbor (konkrétan kiköptem az egyik jelent gusztustalanságát látva), az a zombis sorozatok királya, a The Walking Dead. Eddig nem szerettem az ilyen típusú sorozatokat, de ezt nem bírom megunni. Hogy miért? Mert az agyatlan zombiirtás helyett (na jó, néha amellett) a drámai oldal is nagyon erős, és a szereplők személyéről, lelki vívódásairól is elég sokat megtudunk.

 

Nashville

Amikor elkezdtem nézni a Nashville-t, csak annyit tudtam, hogy itt egy drámainak szánt sorozat, ami amerikai countryénekesekről szól, sok zenével. Végre – gondoltam. Aztán eltelt az első rész, nagy nehezen az első évad is, de valahogy nem kaptam rá az ízére. Nagyon másmilyen volt, mint amilyenre számítottam (túl sok intrika és politika, kevés zene és nekem tetsző szerelmi szál), de a külföldi oldalakon egyre több pozitív cikket olvastam, így hagytam magam rábeszélni a második évadra. És nem bántam meg! Azóta is nagy rajongója vagyok a sorozatnak, és persze az egyik női főszereplőnek, Rayna James-nek is.

 Nashville_(Season_1)

Fotó: vignette3.wikia.nocookie.net

 

Csak csajoknak!

Olyan estéd lesz, amikor a párodnak dolga van, és te egyedül maradsz otthon? Ahelyett, hogy unatkoznál, vagy ötpercenként sms-ekkel bombáznád a kedvesedet, készíts inkább egy tál popcornt, hívd át a csajokat, és indítsd el egy jó csajos sorozat első részét! A Hart of Dixie-t imádni fogjátok. Lényegében egy tehetős New York-i család lányáról, Zoe-ról szól a történet, aki az alabamai Bluebellbe utazik, hogy elfogadja egy idegen, Dr. Harley Wilkes ajánlatát. Zoe-nak nemcsak a kisváros és a helyiek okoznak meglepetéseket, hanem az a nem várt hír is, ami ott fogadja: Harley Wilkes doki elhunyt, és ráhagyta a praxisát.

 

Egy másik kedvencünk, ami sajnos csak egy évadot ért meg, a Jane by Design. Az alapötlet, hogy egy divatrajongó gimis lány hogyan lesz egy félreértés nyomán az egyik menő divatcég alkalmazottja, miközben persze gimibe jár, szerintem zseniális. És persze számtalan kalamajkába keveredik, aminek köszönhetően minden rész elég izgire sikerült.

 jane-by-design

Fotó: dearthmusiclicensing.com

 

Ha nem éred be ennyi izgalommal, akkor nézd a Mysteries of Laurát, ami egy vicces nyomozós sorozat: az egyes epizódokban egy válófélben lévő, ikreivel boldogulni próbáló nyomozónő életét és napi viszontagságait követheted végig, fergeteges humorral is fűszerezve.

 

És a végére hagytam, de az utóbbi hónapok egyik legkellemesebb meglepetése számomra a Younger, amiben egy negyvenes nő kalandjait követheted végig, amint – egy kis átalakítás után – 26 éves lányként próbál új életet kezdeni szakmai és magánéletét tekintve is. Az új évad januárban indul, én már nagyon várom!

younger-9781416505587_hr

  • 2705 2016. január 07 Életmód 2016. január 07.

    Facebook Comments