Kötelező nyári ételek – ha most nem eszed, megint 9 hónapot kell várnod rájuk
Írta:

Kötelező nyári ételek – ha most nem eszed, megint 9 hónapot kell várnod rájuk

Mi soha nem tudunk eleget enni ezekből a finomságokból!

 

 

Görögdinnye, és minden, ami görögdinnyés

Hideg görögdinnye magában, szeletben harapva, vagy gyümölcssalátába kockázva, esetleg italnak turmixolva. A dinnyével nagyon ébernek kell lenni, mert mire úgy igazán beindul a szezon, és megérnek a finom, mézédes hazai dinnyék, már el is múlt a nyár legjobb időszaka. Nálunk például nagy kedvenc a fél rész görögdinnyéből, fél rész sárgadinnyéből készült turmix, amit ízlés szerint még egy kis tejjel is meg szoktunk bolondítani.

watermelon-846357_1280

 

Hekk

A tóparti, Duna-parti hekkezés legalább olyan elengedhetetlen része a nyárnak, mint a szúnyogfelhő oszlatása. A ropogósra sült retró halat akár otthon is el lehet készíteni, mi mégis azt javasoljuk, hogy üljetek ki egy parti kifőzdébe, mert úgy az igazi. Aki pedig nem szereti a halat, bátran helyettesítse saslikkal, a nyárfeeling ugyanaz!

maxresdefault

Parfétorta

A parfétorta egyesít magában mindent, amit szeretünk: az édességet, a fagyit és a gyümölcsöt. Bár nincs racionális magyarázata, hogy miért ne lehetne egész évben kapni (elvégre sima fagyi is van!), a tapasztalat mégis az, hogy a cukrászdák szeptemberben búcsút intenek a fagylalttortáknak. Ha van nyári születésű a családban, akkor erősen ajánlott beruházni egyre!

Parftorta-vgva-1000

 

  • 896 2017. július 07 Gasztronómia 2017. július 07.

    Facebook Comments