A McDonald’s bemutatja: íme a Vega burger
Írta:

A McDonald’s bemutatja: íme a Vega burger

 

A Meki az első ekkora méretű cég, aki bevállalta a vega menüt.

 

Évek óta pletykálták és most valóság lett: megérkezett az első vegaburger a Mekibe. A vegetáriánusoknak szóló burgerre tavaly feküdt rá a McDonald’s teljes erőbedobással: ősszel már tesztelték egy finn városban, és akkora siker volt, hogy marad! A McVegan szendvics és menü december közepétől az állandó kínálat része két skandináv országban, Finnországban és Svédországban.

20171219mcdonalds-vegan

A döntést a cég azzal indokolta, hogy a vegetáriánus és a vegán trend nagyon erős napjainkban, amihez nekik is igazodniuk kell, ráadásul így elérhetnek egy eddig el nem ért réteget. Az új vegán menü bevezetésével ráadásul a környezettudatosság felé is tesznek egy lépést, hiszen a rengeteg szarvasmarhának komoly hatása van a klímára. És ez a lépés tényleg nagyon nagy dolog a Mekitől, hiszen eddig nem volt McDonald’s szintű lánc, amely bevállalta volna, hogy teljesen vegán menüt készítsen.

A szójababból készült steak burgert a szokásos mekis szósszal és zöldségekkel ízesítik és a fűszerezése is olyan, mint a klasszikus hamburgeré. A leírás alapján biztosak vagyunk benne, hogy nem csak a vegák fogják fogyasztani, szóval reméljük, hamar teret hódít ez az újdonság a franchise többi országában is.

 

  • 1030 2018. február 01 Gasztronómia 2018. február 01.

    Facebook Comments