Sushi gyümölcsből: itt a The Fruit Sushi!
Írta:

Sushi gyümölcsből: itt a The Fruit Sushi!

A sushit nem neked találták ki, de a rizst meg a gyümölcsöket szereted? Akkor a The Fruit Sushi tetszeni fog – na meg a náluk kapható finomságok is.

 

Még mielőtt mesélnék egy kicsit a The Fruit Sushiról és kreációikról, előre szólok, hogy a cikk és az abban szereplő képek nemcsak hogy a nyugalom megzavarására alkalmasak, hanem otthoni gyümölcsevést is okozhatnak. Nálam két banán, egy narancs és egy alma fogyott el – több minden csak azért nem, mert ezzel kiürítettem a gyümölcsös kosárkámat.

 1699

De vágjunk is bele. Mi az a Fruit Sushi? Gyümölcs sushi? És tényleg! Képzeld el egy finom és egészséges sushikölteményt, ami a természetes alapanyagoknak, hazai gyümölcsöknek és egzotikus ízeknek köszönhetően finom és könnyed eledeled lehet. Március közepétől rendelhetőek házhoz a Fruit Sushi kreációi, méghozzá háromféle méretben: kistekercsek, nagytekercsek és golyók formájában.

 

A tekercsek alapját a kókusztejes rizs és a mangós szójalap alkotja, amelyeket egy kiválasztott gyümölcsfalat köré tekernek fel, majd megszórják különböző finomságokkal, például pisztáciával, mogyoróval, liofilizált meggyel vagy áfonyával. A kistekercsekből egy adag 6 darabot jelent, és 800 forintba kerül, a nagytekercsek adagja pedig 2000 forint, amiben nyolc darab gyümölcs sushi található.

 1692

A golyók pedig szerintem a Raffaellóra hasonlítanak leginkább, csak nem mandula van bennük kókuszkrémbe rejtve, hanem gyümölcs és csoki rizsbe „csomagolva”, meghintve a fent említett szórások valamelyikével. Ezekből 5 darabot 2200 forintért adnak, ami azért nem a legolcsóbb, de állítólag ennyivel már jól lehet lakni.

 

Miközben a fotókat nézegettem, nem tudtam eldönteni, hogy a gyümölcs alapú sushi akkor most desszert vagy főétel-e. Kérdésemre egy kis utánaolvasással meg is találtam a választ: desszertnek minősül, abból is az egészségesebb fajtának (hála a kókusztejnek, gyümölcsöknek és annak, hogy hozzáadott cukor nélkül készül). De ha valaki diétázik, esetleg beéri kevesebb kajával is, akkor főételként is fogyasztható.

 1690

Azt még nem említettem, milyen gyümölcsökből készülhet a The Fruit Sushi egy-egy tekercse vagy golyója: ananásszal, eperrel, zöld almával, körtével, banánnak, mangóval, kivivel, sárgadinnyével, naranccsal és szőlővel dolgoznak. Halkan jegyezném meg egy apró kívánságomat: remélem, nyáron majd barackjuk is lesz – az az egyik kedvenc gyümölcsöm.

 1686

A finomságok népszerűsége egyébként máris elég nagy: pár nap alatt ötezer követőjük lett a Facebookon. Nem is csoda, ha már a következő lépésen gondolkodnak: hamarosan megnyílik Budapest első gyümölcsös sushizója!

 

Fokozd az ízt!

Ha még édesebbre, ízesebbre vágysz, akkor válassz gyümölcsös finomságod mellé a The Fruit Sushi egyik szószát: fehér csokit, étcsokit, mangó-yozut vagy karamellt, amikbe pálcika segítségével belemártogathatod tekercsedet vagy golyócskádat. Pont úgy, ahogy az igazi sushit a szójaszószba!

 

Fotók és weboldal: http://thefruitsushi.com/

Facebook: https://www.facebook.com/The-Fruit-Sushi-991178334275665/timeline

  • 3026 2016. március 29 Gasztronómia 2016. március 29.

    Facebook Comments