Köss sálat 5 perc alatt, biciklizéssel
Írta:

Köss sálat 5 perc alatt, biciklizéssel

Elsőre elképzelhetetlennek tűnik, de ha megtudod mi ez, nagyon akarni fogod!

 

Kétség kívül az év legfurább és legmenőbb találmányát találta ki egy George Barratt-Jones nevű diák. A srác Cyclo Knitter néven ötvözte a szobabiciklit a kötőgéppel, az eredmény pedig valami egészen szokatlan. A szerkentyű teljesen hétköznapi bicikli alkatrészekből és faanyagból áll, és egy könnyed kis tekerés alkalmával, 5 perc alatt meg lehet kötni vele egy egész sálat magadnak. Barratt-Jonesnak elmondása szerint akkor jött az ötlet, amikor a hidegben az eindhoveni vasútállomáson várta a vonatát. Ezzel a kötő-ciklivel melegen tarthatod magad várakozás közben, hála a testedzésnek, és távozáskor bónuszként még egy sálad is lesz, amit magadnak kötöttél.

„Képzeld el, hogy tél közepe van. Fázol és unatkozol amíg a vonatodat várod. Ezzel a pedálos géppel melegen tarthatod magad, és várakozás közben létrehozol valamit. A végén lesz egy sálad, amit meg is tarthatsz, vagy odaadhatod valakinek, akinek szintén szüksége van rá… Szeretek olyan dolgokat létrehozni, amik hasznosak és megmosolyogtatják az embereket.” – mesélte a fiatal a projektjéről. A kötőgép még a vártnál is nagyobb siker lett: a felállítása utáni 2 órában 30 (!) sálat kötöttek meg a vállalkozó kedvű járókelők.

Ennél már csak az a meglepőbb, hogy nem ez az első ilyen jellegű projekt. Két éve egy olyan hintaszéket alkotott két hasonlóan kreatív dizájner, Damien Ludi and Colin Peillex, amivel sapkát lehet kötni magadnak. Az elv nagyjából ugyanaz: egy funkcionáló hintaszék kiegészítve egy fából készült kötő toronnyal, csak ez még egy fokkal kényelmesebb megoldás, mint a bicikli. A kötő hintaszékkel még testedzésre sincs szükség: hintázgatsz a teraszon és közben a fejed felett készül a sapka.

Mind a két ötletben közös, hogy nagyon olcsó és könnyen hozzáférhető alapanyagból, fából és pár használt alkatrészből összeállíthatók, és az is, hogy mind a kettővel hasonló elven lehet létrehozni valamit. Na meg az is hasonlóság, hogy mindkettőt nagyon szeretnénk bolti forgalomban látni. Vagy legalább Csodák Palotájában kiállítva!

  • 922 2018. június 26 Tech/tudomány 2018. június 26.

    Facebook Comments