Ezek lesznek a Messenger újdonságai
Írta:

Ezek lesznek a Messenger újdonságai

A Facebook Amerikában már be is vezette újdonságait, és szerintünk nálunk sem kell már sokáig várni ezekre.

 

Sokaknak semleges, mások szerint viszont kimondottan jó és izgalmas hír, hogy megújul a Facebook Messenger. Két fontos újításuk közül az egyik, hogy a Facebookhoz hasonlóan itt is megjelennek a reakciógombok, így – akárcsak a hírfolyamban – ezután a Messengeren érkezett üzenetekre is reagálhatunk a már ismert felfelé mutató hüvelykujj mellett „imádom”, „vicces”, „wow”, „szomorú” és „dühítő” jelekkel. Sőt, a dislike gomb is megjelenik.

 

Ez a vártnak megfelelően egy lefelé mutató hüvelykujj lesz. És bár a Facebook fejlesztői szerint ez a „nem” megfelelője lesz, vagyis nem a nemtetszésünket kell vele kifejezni, hanem az eldöntendő kérdések megválaszolására fog szolgálni, szerintünk mindenki úgy használja majd, ahogy akarja.

 

A Messenger másik újdonsága a jelölések bevezetése lesz: csoportos beszélgetésekben lehet majd egy @ jel után beírni annak a nevét, akinek szánjuk mondandónkat – így biztosabb, hogy nem kerüli el az adott ember figyelmét az, amit elsősorban neki címeztünk. A megjelölt ismerős ezután értesítést kap a jelölésről, mintha egy bejegyzésben taggeltük volna.

 

És azt tudtad, hogyan olvashatod el a Messenger üzeneteket úgy, hogy azok továbbra is olvasatlanok maradjanak?

 

Veled is előfordult már, hogy szerettél volna úgy belenézni egy Messenger üzenetbe, hogy a küldő fél ne tudjon arról, hogy már láttad az üzenetét? Nos, ennek több módja van. Ha értesítések érkeznek a telefonodra, akkor a 162 karakternél rövidebb Messenger üzeneteket azonnal át tudod futni, de ez sajnos a hosszabb üzenetekre nem jelent megoldást (arról nem is beszélve, milyen bosszantó, ha pont a lényeg nem fér ki a kijelződre…). Laptopra vagy asztali gépre állítólag a Facebook Unseen letöltése is jó ötlet (ezt nem ismerjük). Amit viszont mi is kipróbáltunk, és tényleg működik, az a repülési üzemmódban való üzenetolvasás.

 

Állítsd az okostelefonodat airplane mode-ba, majd kattints a Messengerre. Jelezni fogja, hogy nincs internetkapcsolat, de ha kiválasztasz egy üzenetet, azt meg tudod nyitni és el fogod tudni olvasni. Ha megvagy vele, nincs más dolgod, mint kilépni az alkalmazásból, úgy, hogy teljesen bezárod. Ezután lépj ki a repülési üzemmódból, és kész. Nem bonyolult, ugye? És működik!

 

  • 890 2017. április 04 Tech/tudomány 2017. április 04.

    Facebook Comments