Mézeskalácsváros Budapesten
Írta:

Mézeskalácsváros Budapesten

A karácsonyi időszak szinte senkinek sem telik el mézeskalács nélkül – sőt, a Bálnában most igazi különlegességet is láthatunk. Igen, mézeskalácsból.

 

December 16-án megnyitotta kapuit a Mézeskalácsváros, ami több értelemben véve is fenséges programot kínál kicsiknek és nagyoknak a Bálnában: egyrészt természetes, hogy meghozza a karácsonyi hangulatot, no meg az étvágyunkat a mézeskalácshoz, másrészt pedig nem győzünk majd gyönyörködni a kivilágított városkában.

 

A távolról is csodás látványt nyújtó ritkasághoz közelebb lépve megállapíthatjuk, hogy precízen kidolgozott életképek tárulnak itt elénk: rénszarvasszánok, vonatra váró pingvinek, kifli a pékség ablakában, freskó a vasútállomás falán, vagy épp forró csokiért sorban álló hóemberek látványában lelhetjük örömünket, és lehetünk egy kicsit mindannyian újra gyerekek.

16-1024x682

fotó:szeretlekmagyarorszag.hu

A kiállítás december 16-tól január 16-ig tart nyitva, és késő délutánonként lehet majd megnézni: minden nap 16 órától 19:45-ig várja a látogatókat, méghozzá ingyenesen. Kivéve december 24–26 között, december 31-én és január 1-jén, amikor zárva tart, de ekkor is van rá mód, hogy lássuk: a Közraktár utca felől, az üvegbuborékon át megleshetjük, milyen édes az élet Mézeskalácsvárosban.

15-1024x665

fotó:szeretlekmagyarorszag.hu

Ha a látottak – na meg az illatok – után kedvet kaptál a sütögetéshez, készíts otthon te is mézeskalácsot. Vagy sima kalácsot, bejglit, mákos gubát, vagy esetleg már az újévi készülődés jegyében rétest. A tradicionális finomságok elkészítéséhez kérd anyukád, vagy az internet segítségét. Ha viszont sem kedved, sem időd a sütögetéshez, tedd édessé az ünnepet szeretteid és magad számára néhány különleges szaloncukorral, ami szintén hagyományos ünnepi csemegének számít kis hazánkban.

 

Fényvillamos, fénytroli és fényhajó Budapesten

Tudtad, hogy idén is fénybe öltöznek a hazai nagyvárosok és Budapest közlekedési eszközei? Ha még nem próbáltad ki ezeket, itt a remek alkalom: a 2-es, 14-es, 19-es és 50-es villamos vonalán fényvillamos, a 72-es troli vonalán fénytroli közlekedik, a Dunán pedig fényhajóval is hajókázhatsz. További információkért és menetrendért keresd fel a BKK weboldalát. Szerintünk érdemes legalább egyszer felszállni egy ilyen, szépen kivilágított közlekedési eszközre, hiszen nemcsak az ünnepi hangulatot segít fokozni, hanem egy-egy kellemes élményt is szerezhetsz vele a párodnak, a gyerekeknek, no meg persze magadnak is. És akár össze is köthetitek a fényvillamosozást a Mézeskalácsváros meglátogatásával, hiszen a Bálna és a 2-es villamos megállója nincs túl messze egymástól…

 

  • 1508 2014. december 27 Események 2014. december 27.

    Facebook Comments