Így alakulnak a hosszú hétvégék idén
Írta:

Így alakulnak a hosszú hétvégék idén

2020-ban is lesz néhány olyan ünnepnap, melyeknek köszönhetően picit meghosszabbodhat egy-egy átlagos, kétnapos hétvége – lássuk, melyek lesznek ezek!

 

Beköszöntött az új esztendő, ami 254 munkanapot, 104 hétvégi napot és 112 munkaszüneti napot hoz – munkanapra eső ünnepnapból nyolc, három- és négynapos hosszú hétvégéből is 3-3 lesz 2020-ban. Lássuk részletesen!

 

Kezdjük egy kis negatívummal: március 15 és mindenszentek ünnepe sem hétköznapra esik (idén vasárnap lesz mindkettő), így egyik esetben sem lesz hosszú hétvége.

 

Az első négynapos pihenésre húsvétig kell várni, ami a következőképp alakul: április 10-étől húsvéthétfőig, vagyis április 13-ig nem kell dolgozni. Május elseje és pünkösdhétfő pedig egyaránt háromnapos munkamentességet hoz.

 

Az év második felét tekintve az augusztus 20-a csütörtökre esik, az azt követő péntek pihenőnap lesz (ezt augusztus 29-én, szombaton kell majd ledolgozni). Az október 23-a péntekre esik, így háromnapos hétvégét hoz, december 24-e csütörtök pedig pihenőnap lesz, amit december 12-én dolgozunk majd le.

 

Összességében tehát 2020 a hosszú hétvégék tekintetében nem kényeztet el bennünket túlságosan, de azért összességében nem is lesz olyan rossz a helyzet – hozzuk ki ebből a legjobbat a szabik tervezésénél! ;)

  • 572 2020. január 08 Belföld 2020. január 08.

    Facebook Comments