Két hétre bezárják a Déli pályaudvart
Írta:

Két hétre bezárják a Déli pályaudvart

Kiket érint majd leginkább a lezárás?

 

Kisebb-nagyobb karbantartási munkák persze adódnak egy-egy vasútállomáson, de arra azért ritkábban van példa, hogy az egyik nagy fővárosi pályaudvart teljes egészében le kellene zárni. Márpedig a Déli pályaudvarral ez fog történni, méghozzá október 4 és 17 közt, írja a WeLoveBudapest.

 

Hogy miért? A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága az MTI megkeresésére elmondta: olyan halaszthatatlan karbantartási munkákat kell elvégezniük, melyek nem várhatnak. Ezek a munkák kiterjednek a vágányokra, a váltókra és a forgalmat irányító biztosítóberendezésekre, a felsővezeték-hálózatra, az alagút rézsűjére, a támfalakra, a peronokra. Ezeket a munkálatokat nem tudnák elvégezni, ha a pályaudvaron fenntartanák a vonatforgalmat.

 

Ha gyakran utazol vonattal, és a Délit is érinted, akkor ez neked sem jó hír, habár az illetékesek legalább a turisztikai szezon elmúlta utáni kezdést tűztek ki, így a Balatonra utazó nyaralókat már nem érinti a vágányzár.

 

De a lezárás a Budapest-Déli pályaudvar-Győr, Budapest-Tatabánya-Oroszlány, Budapest-Déli pályaudvar-Székesfehérvár, Budapest-Déli pályaudvar-Pusztaszabolcs-Pécs vonalszakaszokon közlekedő vonatokat érinti.

 

A módosított menetrend már elérhető: fent van a MÁV honlapján.

 

Forrás: WeLoveBudapest

  • 782 2018. október 04 Belföld 2018. október 04.

    Facebook Comments