Itt a „műanyagmentes július”
Írta:

Itt a „műanyagmentes július”

Számos hazai szervezet csatlakozott a Plastic Free July nevű nemzetközi mozgalomhoz, mi pedig több helyen is ingyen tölthetjük újra kulacsunkat a műanyagmentesség jegyében.  

 

Azzal senkinek nem mondunk újat, hogy mekkora problémát jelent a világon, és főleg a vizekben egyre halmozódó műanyag. Azzal viszont talán igen, hogy kisebb-nagyobb lépésekkel mindannyian tehetünk azért, hogy a „sok” valamivel kevesebb legyen. a Plastic Free July nevű mozgalom is ezért jött létre, ezért népszerűsíti a műanyagmentességet (a nevéből adódóan júliusban, de igazából szerintünk aki most elkezdi az odafigyelést, annak az év hátralévő részében sem okoz majd ez különösebb problémát).

 

Nálunk a Felelős Gasztrohős Alapítvány, a Humusz Szövetség és a Refill csatlakozott a kezdeményezéshez. Ezek a szervezetek a legnagyobb szennyezők közül (műanyagzacskó, csomagolóanyagok) elsődlegesen a PET palackok számát szeretnék csökkenteni. Indítottak egy kampányt, ami a „Töltsd velünk a júliust” nevet kapta. Ezzel mindnyájunkat arra buzdítanak, hogy ha tehetjük, használjuk fel többször a palackunkat, vagy vegyünk egy kulacsot. Ha kiürül, több fenntartható vendéglátóhelyen is újratölthetjük – az éttermek ajtaján a Refill matricája jelzi majd a lehetőséget.

 

Hogy kik csatlakoztak a kampányhoz? A HILDA, a Jardinette, a Kőleves, a Larus Étterem, a Fruccola, a Kéhli vendéglő, a Pántlika, a HellóAnyu családbarát közösségi tér és kávézó, az UrbanFood Cafe & Coworking, a N’iceroll, a Pohárszék Bor & Kávé és a Placc Café. A vidéki éttermek közül a pécsi Reggeli és az újkígyósi Yes,Chef csatlakozott.

 

Plusz infó:

A Kőlevesben a saját kulaccsal érkezők 10% kedvezményt kapnak az italokra.

  • 763 2018. július 09 Belföld 2018. július 09.

    Facebook Comments