3+1 tipp, hogy otthonosabb legyen a lakásod
Írta:

3+1 tipp, hogy otthonosabb legyen a lakásod

A téli estéken legszívesebben ki sem mozdulnál? Nem is kell! Teremts magadnak egy igazi kis kuckózós álomotthont – ehhez adunk most néhány ötletet. 

 

A kellemes őszi napokat hamarosan felváltják a mínuszok, amikor a legszívesebben ki sem tennénk a lábunkat a lakásból. De miért is ne tölthetnénk a szabadidőnket otthon? Adunk is néhány tippet, hogy a te házad, a te várad is még otthonosabb legyen! ;)

 

1. Pihe-puha holmik

Karral-kötött-takaró-8

Nem véletlen, hogy az ember ősszel melegebb színekre és holmikra vágyik, hiszen ezek egyrészt gyönyörűek, másrészt ki ne szeretne egy puha takarót, ölelnivaló párnát vagy egy csodaszép mintás szőnyeget az otthonába?!

 

2. Kuckó, olvasósarok

olvasosarok5

Menj tovább egy lépéssel, és rendezd be a saját kis kuckódat. Lehet ez egy olyan sarok, ahol eddig csak a nagypapától örökölt fotel álldogált magában, vagy akár a nappali egy részét is kialakíthatod olvasósaroknak. Szükséged lesz néhány pokrócra, párnáka, egy-két ügyesen elhelyezett fényforrásra, a kedvenc könyveidre és egy bögre teára vagy forrócsokira. Ugye, milyen jól hangzik?

 

3. Gyertyák, lámpák

candles-in-glass-bowl

Ha már az előbb a fényforrásokat említettük, akkor jöjjön ezekről is néhány mondat. Egy szép asztali- vagy állólámpával nemcsak máshová irányíthatod a fényt, hanem ezek klassz dekorcuccok is egyben. Ha viszont a kellemes illatok rajongója vagy, akkor azt javasoljuk, szerezz be néhány, egymással aromában és színben is harmonizáló illatgyertyát. Egy tipp: ha ezekből elhelyezel néhányat a fürdőszobában, teleengeded meleg vízzel a kádat, és zenéről vagy olvasnivalóról is gondoskodsz, akkor már majdnem kész is a saját kis téli wellnessközpontod! ;)

 

+1: Kezdd el a karácsonyi díszítést!

modern karácsonyi dísz dekoráció ünnep fenyő koszorú világítás toll hópehely csillag asztaldísz színes fekete fehér télapó mikulás-1-2015-otthon ötlet

Ki mondta, hogy a karácsonyi díszek csak december közepe táján kerülhetnek elő? Nem kell addig várnod (ha az ünnepi készülődés rajongója vagy, akkor biztosan nem is tudsz). Elő a dobozokkal, fel a dekorációval, hadd öltözzön a lelked és az otthonod ünnepi hangulatba már jóval karácsony előtt! Ha ezt még korainak érzed, készíts adventi koszorút vagy ajtódíszt, amitől szintén még otthonosabb helynek fogod érezni a lakásodat. Jó kreatívkodást és dekorálást kívánunk!

  • 1222 2017. november 17 Belföld 2017. november 17.

    Facebook Comments