Bevásárolja magát a közösségi oldalak világába a Microsoft

Bevásárolja magát a közösségi oldalak világába a Microsoft

Megveszik a szakmai Facebookot, a LinkedIn-t.

 

Az óriáscég múlt héten jelentette be, hogy felvásárolja a szakmai kapcsolati háló kiépítésére szolgáló oldalt, nem kevesebbért, mint 26,2 milliárd (!) dollár. Ez azt jelenti, hogy 196 dollárt ad minden egyes LinkedIn részvényért, és azt is, hogy a Microsoft végre be tud lépni a közösségi oldalak világába.

Ennyi pénzért már nem cicás videókat és cuki emotikonokat kapnak, hanem egy olyan oldalt, aminek havonta több mint 100 millió egyedi látogatója van, és ami 9 százalékos növekedést mutat. A két cég közti hosszú tárgyalások azután vezettek eredményre, hogy a LinkedIn felívelése lassulni látszik, de még így sem csinált rossz vásárt a Microsoft. Az első hírek szerint a felvásárlás ellenére az alapító Jeff Wernert megtartják a cég élén, és az oldal függetlensége is megmarad, de arról is szó van, hogy az üzleti közösségi oldalt az Office-Skype-Cortana csomagba integrálnák valahogyan.

Érdekesség, hogy a hír bejelentését milyen vegyesen fogadta a piac: a LinkedIn részvények árfolyama 48%-ot nőtt a bejelentés után, a Microsofté viszont 5,2-őt csökkent. Mi kíváncsian várjuk, mi lesz a szakmai Facebookkal. Év végére kiderül.

  • 1032 2016. június 21 Külföld 2016. június 21.

    Facebook Comments