Tedd a lakásodat igazi álomotthonná!
Írta:

Tedd a lakásodat igazi álomotthonná!

Most, hogy valószínűleg te is több időt fogsz otthon tölteni, számodra is még fontosabbá válhat, hogy a lakásod még élhetőbb, szebb, kényelmesebb legyen – ebben próbálunk most mi is segíteni néhány egyszerű tippel.

 

Szép otthon

Abban biztosak vagyunk, hogy az otthonod máris egy kellemes kis hely, de miért csinosíthatnál rajta még egy picit? Az ünnepi időszak közeledtével úgyis nagy a kísértés, hogy feldíszítsük a lakást, sőt, a fát is. Ha ezt még korainak érzed, ugyanakkor valahol mélyen már nagyon vágysz rá, tedd fel legalább a fényfüzéreket. Meglásd, ez a kompromisszumos megoldás is melegséggel tölti majd el a szíved, és az otthonodat is. Ha ezt a megoldást egyelőre leszavazod, néhány gyertya akkor is jöhet. Vagy akár egy új szőnyeg, asztalterítő, sötétítő függöny… bármi, amit le szeretnél cserélni. Néhány szobanövénnyel és fotók vagy gyerekrajzok bekeretezésével pedig sokkal otthonosabbá varázsolhatod a teret.

 

Kényelmes otthon

Ha a napokat az íróasztalodnál töltöd, már biztosan beszereztél egy kényelmes irodai széket, de a kényelmet a lakás többi részében is lehet fokozni. Alakíts ki egy szép kis olvasósarkot, vagy szerezz be néhány díszpárnát és takarót a kanapéra, ahol munka után vagy hétvégén szuper lesz bekuckózni egy-két jó filmmel, sorozattal!

 

Egészséges otthon

Persze az is fontos, hogy a lakásod ne csak szép és kényelmes legyen, hanem segítse az egészséged megőrzését is. Ennek egyik alapeleme, ha jó a levegő az otthonodban. Ugye, hogy erre milyen kevésszer gondolunk? Pedig a jó levegőért elég, ha óránként pár percet szellőztetsz, vagy legalább naponta kétszer-háromszor öt percre kinyitod az ablakokat. A légfrissítőket felejtsd el! Ezek helyett használj inkább olyan természetes kis „csodaszereket”, mint például a Hiilibag, amiről itt olvashatsz részletesebben: https://www.hiilibag.hu/ .

  • 573 2020. november 20 Életmód 2020. november 20.

    Facebook Comments