Ne idd a kávét, fess vele!

Ne idd a kávét, fess vele!

A kávéval való festés akkora népszerűségre tett szert, hogy mi sem mehetünk el mellette szó nélkül.

 

Több galéria is kering facebookon és instagramon, ahol tehetséges művészek antikbarna, monokróm festményeket készítetnek pusztán egyetlen „festék”, a kávé segítségével. Közülük két kedvencünk is akad. Az egyikük az Indonéziában élő Ghidaq al-Nizar, aki levelekre alkotja meg a kávéval készült festményeit, méghozzá úgy, hogy a kávé egy cseppjét sem pazarolja el. Általában azzal fest, ami a reggeli kávéból megmaradt, meg persze a kávé habjára is készít alkotásokat, de mivel ennek egyszerűbb változatát már a kávézókban is tudják, inkább a festményei az érdekesek. Különösen beleszerettünk az apró, falevélre készült alkotásokba.

kávéfotó: instagram

A másik szuper tehetséges művész, akiért odavagyunk, Giulia Bernardelli, aki különböző kávébabokat használva alkotja meg műveit. Teljesen spontán módon fest, ahogy mondja, csak reflektál azokra a dolgokra, amit a kiöntött kávé ad. Ráadásul neki is van köze a természet egyéb ajándékaihoz is: ecset helyett leveleket, gyümölcshéjat vagy élelmiszereket használ képei megalkotásához. A kávéval festés már csak azért is zseniális, mert a legegyszerűbb, otthoni maradékból dolgozik.

kávé1fotó: instagram

Akár Ghidaq al-Nizar esetében a levelek, akár a Giulia Bernardelli által használt gyümölcshéjak mind-mind pofonegyszerű és ingyen alapanyagok. Innentől pedig csak a képzelet szab határt. Főzzetek egy jó kávét, ragadjatok ecsetet, az eredményt pedig osszátok meg velünk!

 

 

  • 2200 2015. augusztus 04 Kultúra 2015. augusztus 04.

    Facebook Comments