Tervezz új utcabútort a budapesti közterekre!
Írta:

Tervezz új utcabútort a budapesti közterekre!

Színt vinnél a budapesti közterekre, vagy teljesen új, egyedi megoldásokat valósítanál meg? Akkor itt a lehetőség: „Bútorozd be a városodat!” címmel formatervezési pályázatot hirdet a FŐKERT az FKF-fel, a Design Terminállal és a Hello Wooddal együttműködve.

Milyen a jó utcabútor? Szerintünk nemcsak praktikus és kényelmes, hanem harmonizál az épített és természetes környezettel is. De vajon mit gondolnak erről az építészek, a formatervezők, vagy azok a diákok, akik ilyen irányban szeretnék magukat tovább képezni – vagy esetleg csak változtatnának a már megszokott dolgokon? Ez hamarosan kiderülhet a „Bútorozd be a városodat!” pályázatnak köszönhetően.

 

A tíztagú szakmai zsűri 3-3 győztest hirdet diák, egyetemista, valamint profi kategóriában, illetve egy közönségdíj is kiosztásra kerül. A díjazottaknak magas jutalom jár majd – a pályázat 3.5 millió forint összdíjazású –, emellett pedig a győztes pályamunkákból 2015 nyarán kültéri kiállítás is nyílik majd.

 

A nyertes bútorok prototípusait a nyáron mindenki kipróbálhatja a város kiemelt zöldterületein. A szervezők a pályázatot hagyományteremtő szándékkal indítják el: a jövőben egy-egy prototípusból akár Budapest köztereinek új, ikonikus eleme is megszülethet. A pályázat részletes kiírását a www.énvárosom.hu oldalon és a fokert.hu -n lehet elolvasni. Beadási határidő: 2015. március 6. éjfél.

butor

fotó:http://enmg.hu

 

  • 1409 2015. január 23 Belföld 2015. január 23.

    Facebook Comments