Budapest legjobb cukrászdái
Írta:

Budapest legjobb cukrászdái

A legszürkébb januári napokat is feldobhatod egy-két szeletnyi „boldogsággal”, vagyis pár falattal a város legjobb cukrászdáinak süteményeiből. Hogy ezeket hol találod? Cikkünk segít a keresésben és a választásban.

Színek, fények, illatok, és igen, ízek. Édes, enyhén savanykás, csokis vagy gyümölcsös. Ha meghoztuk a kedved, és most rögtön indulnál is valami finom sütiért, előbb olvasd el cikkünket arról, hová is térj be Pesten és Budán, ha a legjobbnál te sem éred be kevesebbel.

 Preston House

A nemrég nyílt Preston House egy kávéház-cukrászda, amely Budapest belvárosában várja azokat a vendégeket, akik alig várják, hogy egy kis időre belefeledkezzenek a torták, cakepop-ok, cupcake-ek, macaronok ízvilágába. Az igényes választékot komolyzene teszi még kifinomultabbá. Ha pedig esküvő előtt állsz, vagy a barátnőd megy férjhez hamarosan, tedd el a címet, ugyanis a Prestonnál készítik a város legstílusosabb esküvői tortáit is.

Itt találod: V. ker. Galamb utca 5.

 

Sugar! shop

Régi kedvencünk, ami mégis mindig megújul – azoknak az ötleteknek és annak a fantáziavilágnak köszönhetően, amit 8 éve folyamatosan újraálmodik Horváth Eszter és csapata. Legutóbb december elején kóstoltuk meg cuki cukros karácsonyi muffinjaikat, de Circus kollekciójuknak sem tudunk ellenállni.

Itt találod: Újpesten, illetve a Millenárison és a Paulay Ede utcában is van cukrászdájuk.

HE24

fotó:funzine.hu

Kiosk

Ha szeretnéd a hagyományos magyar sütiket egy kicsit új köntösben látni, és persze megkóstolni, akkor ajánljuk, hogy látogass el a Kioskba. Szuper konyhatechnológiájuk keveredik a hagyományok tiszteletével és a kreativitással, amiből olyan csuda dolgok születnek, mint például az almás pite mandulakrémmel, ropogós szórással. Mennyei!

Itt találod: Március 15. tér 4.

 

Chez Dodo

Szeretjük a Sas utcai macaron-gyártó műhelyt, mert barátságos, finom és igényes – ez ugyanúgy igaz a hely belső kialakítására és az apró részletekre, mint a macaronokra. A francia nevek itt olyan finomságokat takarnak, mint például a sós-karamellám macaron (Jean-Pierre), a pisztáciás (Philippe) vagy a maracujás (Gisele) aprósütemény. Válogass kedvedre!

Itt találod: V. ker. Sas utca 7.

cm20

fotó:szeretlekmagyarorszag.hu

Daubner

Egy klasszikus kedvenc, ahol szerintünk érdemes először a klasszikusokat megkóstolni: nekünk a krémesük, és a franciakrémesük is nagy kedvencünk, de a pogácsájuk is világbajnok. Emellett a gyümölcsös tortaszeletekkel és az Eszterházy-tortával sem lehet melléfogni. Egyetlen problémánk csupán az, hogy a cukrászdában nem lehet leülni, de ez sem akadályoz meg minket abban, hogy – miután elvitelre jól bevásároltunk – máris a következő látogatást tervezzük.

Itt találod: Budán, a Szépvölgyi út 50-ben.

 

 

  • 1839 2015. január 22 Egyéb 2015. január 22.

    Facebook Comments