Top 5 benti játék a hideg napokra
Írta:

Top 5 benti játék a hideg napokra

Avagy mit csináljon a gyerek egy nyirkos, hideg hétvégén.

 

Amíg nyáron nagyon egyszerű a helyzetünk, ha a gyerkőcök lefoglalásáról van szó, most bizony törhetik a szülők a fejüket. Míg jó idő esetén ki lehet menni biciklizni, szaladgálni, focizni, sőt, strandolni, most hó híján nem igazán van mit csinálni a szabad levegőn. Szerencsére egy kis találékonysággal bent sem csak a tablet képernyőjét fogják bámulni a gyerek. Persze, a társasjáték örök klasszikus, ám ha valami kevésbé elcsépeltet keresel, vagy megmozgatnád a lurkókat, akkor próbáljátok ki ezek közül bármelyiket.

 

Lufifoci vagy lufitenisz

Happy preschool kids playing with balloons

Azt senkinek nem ajánlanánk, hogy egy igazi labdával focizzon a bútorok és a törékeny tárgyak között, de ha van egy kicsit nagyobb helyiségünk, ahol félre lehet tolni a bútorokat, a lufifocit mindenképp próbáljuk ki. Ehhez, mint a neve is mutatja, csak egy felfújt lufira lesz szükség, nevezzük ki a kaput és indulhat a játék. Ha inkább a tenisz a szimpatikus, akkor kreáljunk ütőt papírtányérból, vagy használjuk az igazi ütőket.

Párnabunker

gallery-1489686380-gallery-1489585791-the-ultimate-pillow-fort-2-768x512

Nincs jobb egy kuckós, meleg, puha erődnél, pláne ilyen időben. Gyűjtsétek össze a díszpárnákat, használjátok a matracot, a kanapékat és ami csak eszetekbe jut. Igen, ez némi felfordulással jár, viszont a gyerekek kiélheti a kreativitásukat. Az, hogy indiánsátor, vagy eszkimó iglu lesz-e csak rajtuk áll. Ha kész van, kéredzkedj be melléjük és jöhet az esti mese!

Ugróiskola

ugróiskola a lakásban

Ez egy klasszikus kinti játék, ám bent is egészen nyugodtan játszhatjátok. Ha jól tisztítható a padló, akár vízfestékkel is felfesthetitek, de nálunk nagy sláger a fonalból kirakott ugróiskola is. Ha nagyon megtetszik a gyerekeknek benti ugróiskolázás, akkor lehet, hogy érdemes beruháznotok egy ugróiskola matracra, amelyet elég a földön fixálni és kezdődhet is az ugrálás.

Kincskeresés

Az egyik legklasszikusabb benti játék. Csomagolj be színes papírba apróságokat (például csokit, hajcsatot, kisautót), és rejtsd el a lakás legkülönbözőbb pontjain. A játék izgalmasabb, ha több apróságot rejtesz el, mintha egy rendes ajándék lenne, hiszen így folyamatosan van sikerélmény és nem unják meg a játékot. Adj a lurkóknak 20-30 percet, hogy megtalálják ezeket a kis csomagokat, majd nézzétek meg, ki milyen kincseket gyűjtött.

Táncparti

773a740d29219b6243724012fcb597f5--mommy-and-me-mother-daughters

Csinálj szörpöt színes szívószállal, csináljatok hangulatvilágítást és indulat a zene! A kicsik imádnak táncolni, jóval előbb érzik a diszkófeelinget, minthogy tudnák mi az. Szerezz be pár filléres, egyszer használatos világítórudat és keress rá YouTube-on gyerekeknek szánt táncolós videókra, amiből vicces koreográfiákat is elleshettek.

  • 1077 2018. január 25 Egyéb 2018. január 25.

    Facebook Comments