Ezekért a dolgokért szeretjük annyira az őszt
Írta:

Ezekért a dolgokért szeretjük annyira az őszt

5 dolog, amit ilyenkor a legjobb csinálni.

 

Ősszel az emberek hajlamosak depresszióba esni, hiszen vége van a forró és napsütéses nyárnak, ám őszintén szólva sosem értettem, mire fel ez a melankólia. A diákok szomorúságát még megértem, egyébként viszont az ősz talán a legszebb időszak az évben. Az ezerféle színű levelekkel épp olyan színpompás, mint a tavasz, az egyre hűvösebb idő pedig remek alkalom egy kis összebújásra. De amiért mi igazán szeretjük az őszt az az alábbi 5 dolog:

Végre újra lehet baráti találkozókat szervezni! Nyáron ez szinte lehetetlen volt, hiszen mindenki vagy nyaralt, legalább vidéken a rokonoknál, vagy a családban lévő gyerekeket próbálta nulla-huszonnégyben lekötni így 2-3 fős találkozóknál nagyobbat összehozni lehetetlen volt. Most viszont végre mindenki hazaérkezett, így akár hétköznap este is remek bulik tarthatók.

Lehet végre kényelmesen öltözni! A nyárban tényleg jó, hogy elég egy darab kis semmi ruhát magunkra kapni, ám aki úgy érzi, van egy kis takargatnivalója, annak nem felhőtlen ez az öröm. Most viszont elővehetjük a kényelmes farmert és a pólót, ami kellemesen ápol és eltakar, az pedig csak a bónusz, hogy nem fogunk egy nap alatt háromszor beleizzadni a csinos szerelésünkbe.

Romantikus séta az ezerszínű avarban, vagy romantikus bújás a takaró alatt. Nyáron a negyven fokban az embernek néha még a párjához bújni sincs kedve, nem így most! Használjátok ki a szép időt egy kis andalgásra, ha pedig az időjárás közbeszól, irány a kanapé, hiszen kedvenc sorozataink új évadjai is indulnak lassan.

Végre van idő azokra az otthon végezhető, pihenősebb programokra, amikre egész nyáron nem volt. Ha egy betűt sem haladtál a könyveddel, vagy méteres hosszúra nyúlt a megnézésre váró filmek listája, most itt az idő, hogy végre nekiálljunk. Ugyanígy az otthonunk dekorálásra is végre több idő jut, hogy nem minden időnket a fesztiválokon töltjük. Vedd elő a tavaly félbehagyott horgolást, valósítd meg azt a jó kis diy asztalkát, amit láttál, és használd ki a nyárból merített inspirációkat.

Ha már szóbakerültek a fesztiválok: bár a koncerteknek és a food fesztiváloknak nagyjából vége, most jön még csak a borfesztiválok szezonja. Csodálatos program részt venni a szüreten és az azt követő mulatságon, de persze a nagyvárosok iszogatós borfesztiváljai is kihagyhatatlanok. Persze nem az a cél, hogy az összes idei újbort végigkóstolgasd, de ha megteheted, látogass el egy hétvégén valamelyik bortermelő vidék egyik pincészetébe.

  • 804 2018. szeptember 18 Belföld 2018. szeptember 18.

    Facebook Comments