Kutyás strandok a Balatonnál!
Írta:

Kutyás strandok a Balatonnál!

Itt frissülhetsz fel kis kedvenceddel együtt a kutyamelegben.

 

Manapság sok családnál a házikedvencek már családtagnak számítanak, a kutyusok pedig nem maradnak ki abból a mókából sem, ha a család nyaralni megy. De mi a helyzet a strandolással? Nos, a kis kedvenceknek már ebből sem kell kimaradniuk: számos kutyás strand után immár a Balatonnál is átadták az első kutyabarát fürdőhelyet. Erre június 1-jén Fonyódon került sor, a strand pedig 3000 négyzetméteres és ingyenes, viszonylag távol a többi fürdőzőhelytől.

 Cani-in-spiaggia-960x440

Azt nem állítanánk, hogy a dolog a kutyát sem érdekli, mert míg a helyiek egy csoportja, az állatbarátok és a városvezetés szerint is nagy igény volt erre, valamint nem mellékesen a turizmusnak is jót tehet, olyan kommenteket is olvastunk, melyek ellenzik a kutyás strand megnyitását.

 

Az viszont biztos, hogy ezzel az állatbarát fürdőhellyel egy már létező és bevált külföldi példát követnek Fonyódon: a kutyák sok országban fürödhetnek az élővizekben olyan kutyastrandokon, ahol sokféle szolgáltatást nyújtanak a kutyatulajdonosoknak és kedvenceiknek.

 kutyabarat-strand-01

„Véleményem szerint egy élővízben nincs nagyobb népegészségügyi kockázata az emberektől távolabb fürdőző kutyáknak, mint a sirályoknak, hattyúknak vagy egyéb madaraknak” – mondta Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere. Balatonboglár a másik település, ahol szintén lesz kutyastrand a nyáron.

 

 

Ügyelnek a tisztaságra

A kutyás strandot Fonyódon az eddig szabadstrandnak nevezett területen jelölték ki. Az átadásra kutyaetikettel készültek, amely 12 pontban foglalja össze a gazdik kötelezettségeit: elvárják a kutyatulajdonosoktól, hogy figyeljenek oda kutyáik viselkedésére és a tisztaságra is. A kutyás partszakasz mindkét legközelebbi fürdőhelytől legalább 500 méterre van, és két kikötő is elválasztja a kutyabarát strandot a többitől.

  • 1630 2016. június 13 Belföld 2016. június 13.

    Facebook Comments