Moholy-Nagy kiállítás látható a Guggenheim-ben

Moholy-Nagy kiállítás látható a Guggenheim-ben

A világ egyik leghíresebb múzeuma önálló tárlaton mutatja be a magyar fotográfus, konstruktivista festő és ipari formatervező életművének jelentős szeletét.

 

50 évet kellett várni az első átfogó, retrospektív Moholy-Nagy László kiállításra New Yorkban, de végre megnyitott. A Future Perfect című kiállítás 300 Moholy-Nagy László-alkotást mutat be, amik közül sokat még Magyarországon sem állítottak ki soha. A tárlat hűen mutatja be az utópisztikus művésznek az életpályáját, aki hitt benne, hogy a művészet és a technológia kéz a kézben jár az emberiség javára. A kiállítás páratlan lehetőséget nyújt, hogy a tengeren túl is betekintést nyerjenek ennek az úttörő festő, fotós, szobrász, filmrendező, grafikus és díszlettervező munkájába, aki befolyásos alakja volt a Bauhaus iskolának és aki megalapította a Chicago Institute of Design-t.

Az Iparművészeti Egyetem névadója egyébként régóta elismert művész az Államokban: Moholy-Nagy néhány alkotása már a Guggenheim Múzeum alapító gyűjteményébe is bekerült, a múzeum maga is az egyik szellemi előhírnökeként tekint rá. Sajnos innen Magyarországról nagyon drága móka lenne kiutazni Amerikába egy kiállítás kedvéért, de őszintén irigylem most a New York-iakat.

https://twitter.com/Guggenheim/status/735146656203563008

  • 1164 2016. június 06 Külföld 2016. június 06.

    Facebook Comments