Budapestre jön a BODY kiállítás
Írta:

Budapestre jön a BODY kiállítás

Ilyen gazdag kiállítási anyaggal még nem látogatott el ez a tárlat Európa egyetlen városába sem!

 

Ha rendszeresen olvasol híreket, akkor már biztosan tudod, hogy február 15-én megérkezik Magyarországra a világhírű BODY kiállítás, és egészen júliusig lehet majd megtekinteni a KOMPLEX-ben (Király utca 26). Hogy miért érdemes megnézni? Szerintünk azért, mert az egész egyszerűen lenyűgöző.

 

Az emberi test működését bemutató tárlat mérete Európában is egyedülállónak számít: 2200 négyzetméteren több mint kétszáz preparátumot tekinthetnek meg a látogatók. A kontinensen még soha, egyetlen városba se látogatott el a tárlat ilyen gazdag kiállítási anyaggal.

 

A BODY kiállításon az érdeklődők felfedezhetik, milyen folyamatok mennek végbe a bőrünk alatt, láthatóvá és kézzelfoghatóvá válik az emberi test működése. Kitárulkozik a vázrendszer, előbukkannak az izmok, a légzőszervek, megmutatkozik a keringés. A kiállításon 3D animációkat bemutató képernyők és dokumentumok segítenek megérteni, hogy mi zajlik le a szervezetünkben sportolás, munka, vagy éppen pihenés közben.

 

 

Külön tárlat mutatja be az emberi magzat fejlődését, a “Magyarok a világ orvostudományában” részleg pedig a legnagyobb hazai tudósok előtt tiszteleg. A kiállítási tárgyak némelyike sokkoló lehet a látogatók számára, hiszen itt közvetlen közelről megmutatkozik például egy rákos máj és egy dohányos ember elfeketedett tüdeje. Bár ezek az élmények nem kellemesek, segítenek abban, hogy lássuk az egészségtelen életmód közvetlen következményeit.

 

A kiállítás központjában a prevenció és a mindennapi mozgás fontossága áll. Minden teremben szakképzett orvostanhallgatók válaszolnak a felmerülő kérdésekre, iskolai csoportoknak pedig szakértők tartanak tárlatvezetéseket.

 

A szakmai együttműködő partnere a kiállításnak, a Unicef és a Magyar Vöröskereszt.

  • 1042 2018. január 16 Belföld 2018. január 16.

    Facebook Comments