Olvass online! Több ezer könyvhöz férhetsz hozzá teljesen ingyen
Írta:

Olvass online! Több ezer könyvhöz férhetsz hozzá teljesen ingyen

Így igazán kellemesen és hasznosan töltheted a karantént.

 

 

Kevés jobb időtöltés van az olvasásnál és hála a #maradjotthon mozgalomnak, egyre többen élik önkéntes száműzetésben az életüket. Ha te is így vagy vele, és a Netflixet már most meguntad, akkor váltogasd a sorozatokat egy-egy jó könyvvel. Ehhez még csak arra sincs szükség, hogy óriási felhalmozott könyvtárad legyen, hiszen rengeteg online gyűjteményben is szemezgethetsz. Magyarul az alábbiakat ajánljuk, mint olyan helyeket, ahol bárki legálisan megtalálhatja a személyes kedvenceit.

 

MEK, azaz Magyar Elektronikus Könyvtár

 

Az ország legnagyobb online könyvgyűjteménye a klasszikus irodalom kedvelőinek kincsesbányája. Itt minden olyan mű megtalálható, ami magyar nyelven megjelent és már lejárt rá a jogdíj fizetési kötelezettség. Az állományuk majdnem 20.000 virtuális kötetből áll és Arany Jánostól kezdve Shakespeare-ig, Tolsztoj, Jane Austin és megszámlálhatatlan mennyiségű könyv vár itt elolvasásra. Ha könnyedebb olvasmányra vágysz, válassz Rejtő Jenőt vagy Lázár Ervint, sőt, még hangoskönyveket is találsz a gyűjteményben.

 

 

DIA, azaz Digitális Irodalmi Akadémia

 

A Petőfi Irodalmi Múzeumhoz tartozó DIA a kortárs magyar irodalom kincsesbányája: itt olyan kortárs magyar írók alkotásaihoz férhetsz hozzá, amik bár jogdíjasok, ám ezen a platformon mégis ingyen hozzáférhetők. A DIA kínálatában van Esterházy, Nádas Péter, Moldova György és még Szabó Magda is, költők közül pedig például Kányádi, Pilinszky vagy Nemes Nagy Ágnes műveit is olvashatjuk.

 

 

Arcanum verstár

 

Az Arcanum nem egy specifikusan könyves gyűjtőoldal, hiszen a gyűjteménye képcsarnokot, levéltárat, hangarchívumot, és építészeti terveket is felölel, ám most a Kézikönyvtárat ajánlanánk. A mostani helyzetre való tekintettel 1 hónapra ingyenesen megnyitották az itt található gyűjteményt, ami a különböző tematikájú kutatások, szépirodalom és versek miatt érdekes leginkább. A nagy 20. századi költők műveiből rengeteget megtalálunk itt, Csokonaitól Petőfiig számtalan könyv között válogathatunk.

 

 

Agave Könyvek

 

A magyar sci-fi és horror kedvelők sem maradnak olvasnivaló nélkül, az Agave Könyvek ugyanis két hétig ingyenesen elérhetővé tette a legjobb szerzőinek a műveit. A jófej írók, akik ingyenesen elérhetővé tették a műveiket Baráth Katalin, Brandon Hacket, Csurgó Csaba, László Zoltán, a Pacskovszky-fivérek, Pék Zoltán és Veres Attila, és csak azt tudjuk mondani, hogyha valamelyiküket megszereted, akkor később támogatásod jeléül vedd meg a papír alapú könyvüket is majd.

 

  • 767 2020. március 26 Életmód 2020. március 26.

    Facebook Comments