Itt a Slow Budapest 2016-os anti-határidőnaplója!
Írta:

Itt a Slow Budapest 2016-os anti-határidőnaplója!

Hogy mi az az anti-határidőnapló? Miért hasznos, és miért tehet jót neked is, ha beszerzel egy ilyet? Olvass tovább, cikkünkből kiderül!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kép: shop.slowbudapest.com

Állj meg egy pillanatra, és gondolkodj el: mikor álltál meg utoljára egy pillanatra, hogy elgondolkodj? Első pillanatra furcsa és érthetetlen lehet ez a kérdés, de fusd csak át újra, és mélázz el picit a jelentésén – bizony, mindannyian csak rohanunk, egyik teendőből „esünk át” a másikba, és akkor sem vagyunk a családunkkal és a szeretteinkkel, amikor testben talán mellettük vagyunk (tablet- és okostelefon-nyomkodás, ugye nem kell bemutatni ezeket?).

 

Olyan jó lenne úgy élni, és úgy tervezni az életünket, hogy kevésbé legyünk stresszesek, túlhajszoltak, ugyanakkor igazán meg tudjuk élni az élményeinket! Ebben, vagy legalábbis a napok és hetek erre irányuló tervezésében segíthet a Slow Budapest tavaly debütált anti-határidőnaplója. A kis könyvecske könnyed, inspiratív stílusban készült, és a készítők nagy büszkeségére művészeti értékkel bíró alkotás lett.

 

Ahogy Krajcsó Nelli, a könyv írója és a Slow Budapest alapító-vezetője mondja: “Szerettük volna elérni azt, hogy 2016-ban jusson az emberek határidőnaplójában hely azoknak a programoknak is, amelyekre vágynak, amelyek építenek és feltöltenek – a lassabb tempót kívánó tevékenységekre is.”

 

A könyvecske segítségével havonta egy-egy problémát járnak körbe, amelyek megoldásához coaching módszereken alapuló segítséget adnak miközben az önreflexióra is bátorítanak. A január például a csend hónapja, az augusztus a spontaneitásé, a november a játéké. A motivációt nem csak a szakmai szövegekkel kívánják fenntartani: “Olyan grafikai világot szerettünk volna létrehozni, amely megmosolyogtat és elgondolkodtat, hogy az emberek mindig izgatottan várják a következő hónapot.”

 

További érdekesség, hogy a naplóban található egy inspirációs matricacsomag, és egész évben olyan ünnepnapokat ünnepelhetünk vele, mint a Buborékpukkasztó Nap január 26-án.

 

A napló idén a Slow Budapest webshopjában, négyféle borítóval kapható. Itt tudod megnézni, és ha tetszik, megvásárolni a terméket: http://shop.slowbudapest.com/

  • 1593 2015. december 18 Életmód 2015. december 18.

    Facebook Comments