4 jó tanács, ha először mentek kutyás strandra
Írta:

4 jó tanács, ha először mentek kutyás strandra

Azt is eláruljuk, hol csobbanhatsz együtt négylábú társaddal idén nyáron.

 

1. Azt talán mondanunk sem kell, hogy mielőtt kutyás strandra mentek, tájékozódj, mennyire tiszta a víz, nem jelent-e bármiféle fertőzésveszélyt rád vagy a kutyádra nézve. Az eb oltásai legyenek rendben, és kullancs elleni védelemről is gondoskodj.

 

2. Legyen nálad elég víz, zacskó a kakinak, oltási könyv, póráz, a kutya nyakörvén biléta a telefonszámoddal, esetleg jutifalat.

 

3. Ha még dolgoztok az engedelmességen, figyelj rá fokozottan, mert konfliktusforrás lehet, ha nem tudod visszahívni egy másik kutyától, vagy ha az orrát a tiltásod ellenére is egy másik család piknikes kosarába dugja. Ne feledd, az eb tetteiért is te vagy a felelős, és ha kárt okoz valakinek, azt nem intézheted el egy legyintéssel.

 

4. Nem minden kutya szereti a vizet, illetve vannak olyan ebek, akiket frusztrál a kánikula, a szúnyogok vagy a többi kutya. Ha a tiedre is igaz ezek közül valamelyik, azt vedd figyelembe, mielőtt egy kutyás strand felé vennétek az irányt.

 

Hová mehettek?

A mi kedvencünk Budapest közelében a délegyházi Nomád Kemping és Strand, illetve a Velencei-tónál a Drótszamár kemping, de Dunakeszin a Horányi Révnél és Tatán az Öreg-tónál is pancsolhattok együtt. Ha a Balatonnál is alkalmatok nyílik csobbanni, a balatonföldvári, a fonyódi vagy a tihanyi kutyabarát fürdőhelyre is beviheted négylábú társadat.

  • 534 2020. június 25 Életmód 2020. június 25.

    Facebook Comments