Így ronthatod el a karácsonyi készülődést
Írta:

Így ronthatod el a karácsonyi készülődést

Túl vagyunk az adventi időszak felén, és ha mostanra te is úgy érzed, hogy ez most megint nem úgy sikerül, ahogy szeretted volna, mutatjuk, mit rontasz el.

 

A karácsony előtti időszak stresszes és hajtós, mind a munkahelyen, mind otthon a családban. A legszebb ünnepünk és az azt megelőző advent elvileg az elcsendesedésről szól, ám a gyakorlatban ez szinte sosem sikerül. Ha úgy érzed, ez az idei karácsony már most kész tragédia, és már most elfáradtál, akkor mutatjuk, mit rontasz el valószínűleg.

 

1. Túlstresszeled magad. Mi van ha nem lesz tökéletes a menü, megreped a bejgli vagy összeveszik két nagybácsi? Nos, semmi! A karácsony soha nem tökéletes, de pont ezek azok a váratlan események, amik miatt emlegetjük még évekkel később is. Emlékszel, amikor a macska lerántotta a fenyőfát? Vagy amikor olyan degeszre ettük magunkat, mert nem tudtunk nemet mondani a nagyinak?

 

2. Nem a szeretteidre fordítod a figyelmet? Nagy hiba. Az elmúlt jó pár évben teljesen eltolódott a hangsúly a tökéletes karácsonyi dekoráció, a tökéletes ajándékok és a tökéletes menü felé, pedig az ünnep a családról kell, hogy szóljon. Kit érdekel, hogy nem a legújabb otthon magazinból van a dísz, ha szeretet és meghittség lengi be a szobát? Ne veszítsd el ezt a fókuszt a hátralévő alig két hétben!

 

3. Túlvállalod magad. Lehet, hogy az egyedi, kézzel készült ajándékok jó ötletnek tűntek, de van az a pont, amikor el kell engedni ezeket a terveket. Hidd el, senki nem fog megsértődni, ha nem azt az egyedi, általad készített pasminát fogja kapni, amit már hetekkel ezelőtt elkezdtél, pláne, hogy nem is tudnak róla. Tedd félre a projektet, vegyél valamit online, és az ajándékot majd befejezed jövőre.

 

+1. A karácsonyi nagytakarítás elrontja a lakás levegőjét. Karácsonyi nagytakarítás címszóval mi nők hajlamosak vagyunk nekiesni a lakásnak, és teljesen indokolatlan helyeken is kitakarítani. Az például több, mint valószínű, hogy a Jézuska nem fogja elhúzni a szekrénysort, és a családi ezüst ragyogását sem fogja szóvá tenni, ám ilyenkor mégis mindent akkurátusan végigpucolunk, Leszámítva, hogy ez felesleges (lásd az előző három pontot), még a lakás levegőjét is megtölti káros vegyi anyagokkal, hiszen a tisztítószerek bőven tartalmaznak ilyeneket. Hogy megtisztítsd a lakást ezektől a káros gázoktól és bűzös anyagoktól, használj bio bambusz szénnel töltött szagtalanító párnácskát, ami hatékonyan elnyelheti a szagokat, az allergéneket és káros anyagokat. A Hiilibag ráadásul megakadályozhatja a penész és a baktériumok kialakulását elnyelheti a felesleges nedvességet, így egész éven át hasznos kiegészítője a lakásnak. Ha érdekel, tudj meg róla többet!

  • 573 2019. december 13 Életmód 2019. december 13.

    Facebook Comments