Így tartsd be újévi fogadalmaidat!
Írta:

Így tartsd be újévi fogadalmaidat!

Te is tettél újévi fogadalmat? És be is tudod tartani? Segítünk, hogy ez így legyen!

 

1. Reális talajon

Hozzám hasonlóan talán te is estél már abba a hibába, hogy túl nagy célt tűztél ki magad elé, amit nyilván nem tudtál teljesíteni. Én például volt, hogy kijelentettem: jövőre a trópusokon szilveszterezek (úgy, hogy addig egy tízforintost sem tettem erre félre), másik évben pedig legalább 15 kilót akartam fogyni. Sikerült? Hát persze, hogy nem. A cél túl távolinak tűnt, így pár hét múlva fel is adtam. Hogy te idén ne járj így, tűzz ki reálisabb célokat: a trópusok helyett legyen mondjuk egy dél-európai úticélod, 15 kiló fogyás helyett pedig először csak néhány kilótól akarj megszabadulni.

 

2. Akcióterv

Növeli a siker esélyét, ha megtervezed, hogy a kitűzött – immár reálisabb – célt hogyan éred el. Készíts akciótervet! Írd le, melyik hónapban mennyit spórolnál a vágyaidért, miről vagy hajlandó lemondani, vagy mondjuk milyen mozgásformákat próbálsz ki az álomalakért. Írj fel néhány dolgot, függeszd ki a listád valahol a szobádban, és egy hónap múlva ellenőrizd, hogy haladsz. Ha nem vagy elégedett, változtass. Ne az lebegjen a szemed előtt, hogy ez nem megy, hanem az, hogy csak annak sikerül, aki próbálkozik, tesz az álmaiért és nem adja fel!

 

3. Egyedül nem megy?

Ha még hetek múlva is azt látod, hogy nem nagyon jutsz előrébb, akkor ne feledd: ott a család és a barátok, akiktől bármikor kérhetsz segítséget, legyen ez egy jó beszélgetés vagy akár a vacsora időpontjának előrébb hozatala. Ha pedig a sportolásban akadsz el, szervezz be egy edzőtársat – legyen az a párod, a tesód vagy a kiskutyád, a közös mozgás még jobban összehoz majd titeket, és együtt tehettek a célod megvalósulásáért.

 

4. Jutalom(falat)

Ha valami jól sikerül, akár csak a legkisebb lépés is, akkor sose feledd: jutalmazd meg magad. Így még motiváltabban mehetsz tovább a céljaid felé. Ha lefutottad a félmaratont, feljön rád a vágyott ruha vagy az álomutazásból már a repülőjegyet meg tudtad venni, akkor akár egy képet is készíthetsz róla magadnak, amit tegyél ki otthon. Így mindig büszke lehetsz a kitartásodra, és motiválhatod magad a további sikerek elérése felé vezető úton.

 

  • 903 2017. január 03 Életmód 2017. január 03.

    Facebook Comments