Zseniális videó: először esznek magyar ételt ezek a fiatalok
Írta:

Zseniális videó: először esznek magyar ételt ezek a fiatalok

Tipikus magyar ételeket kóstoltatott az utca emberével az egyik amerikai portál.

 

Te el sem tudod képzelni az életed túrórudi, tejföl és a karácsonyi klasszikus töltöttkáposzta nélkül, egy franciára viszont a szívrohamot lehet hozni a mákosbejglivel, amit ott sokszor az ópiátokkal azonosítanak. Számtalanszor írtunk már mi is különleges magyar ételeinkről, és hogy ezeket tényleg csak mi fogyasztjuk. Egy amerikai oldal, a Buzzfeed most gyanútlan külföldiekkel kóstoltatta meg a magyar gasztronómia legjavát.

Hogy menyire az utca emberét találták meg a teszthez azt jól mutatja: volt aki beismerte, biztos nem találná meg az országot egy térképen, míg másnak annyi ugrott be rólunk: a magyarok szoktak lenni a rosszfiúk a filmekben. A fiataloknak meg kellett kóstolniuk – és kiejteniük – a gulyáslevest, töltöttkáposztát, a csirkepaprikást nokedlivel és csalamádéval és a szilvásgombócot.

A gulyásleves tejföllel osztatlan népszerűségnek örvendett, a csirkepaprikás, nokedli és csalamádé szavak Trónok harca karakterek nevének tűntek az egyik tesztelő srácnak, a szilvásgombóc pedig „nagyszerű módja, hogy jó ideig csendben maradjon a gyerek”. Összességében mégis nagyon ízlett a fiataloknak a magyar konyha, de az arckifejezésük miatt megéri végignézni a nem túl hosszú videót fent.

Bónusz: van egy magyar fotós srác, Jancsó Gergely, aki youtube videókban mutatja be Balit. Az egyik részben pedig egy üveg jóféle magyar pálinkával járta az országot, és itatta a nedűvel a helyieket. Mit is mondhatnánk… úgy látszik, Bali még nem érett meg a magyar szilvapálinkára:

  • 985 2017. január 04 Gasztronómia 2017. január 04.

    Facebook Comments