Slágerrecept: isteni fahéjas-szilvás süti!
Írta:

Slágerrecept: isteni fahéjas-szilvás süti!

Gyors, egyszerű, és olyan finom, hogy a család apraja-nagyjának azonnal a kedvence lesz!

 

Nyár elején kaptam meg az alábbi receptet, és ha másért nem is, emiatt azért valamelyest vártam az egyik kedvenc évszakom végét – amikor elérhető áron és szinte bárhol lehet szilvát kapni, és végre megsüthetem ezt a – már a hozzávalók alapján is mennyeinek ígérkező – sütit.

 

Mit mondjak: nem csalódtam. Habár a zuglói közértek végül alaposan keresztülhúzták a terveimet, ugyanis a sütés reggelén friss, finom, éretten roppanós szilvát a környéken sehol nem kaptam, de rögtönöztem: az alapreceptet más idénygyümölcsökkel, szőlővel és kétféle barackkal készítettem el. Jó, ennyi erővel nyáron is megsüthettem volna. Tény. :D Viszont még egy dolog biztos: a végeredmény így is szuper lett!

 

A fahéjas-szilvás (vagy gyümölcsös) sütemény gyors, elég könnyű, és el se lehet rontani! ;)

 

Hozzávalók – egy kisebb tepsi, kb 16 szeletes sütihez:

 

60 dkg szilva (én 30-35 dkg szőlőt, négy szem sárgabarackot és egy őszibarackot tettem rá)

4 db tojás

15 dkg cukor

1 dl tej

20 dkg vaj vagy margarin

30 dkg liszt

1 csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

2 púpos teáskanál fahéj

 

Tálaláshoz: kis porcukor és fahéj

 

Előkészítési idő: 15 perc, elkészítési idő: 35 perc

 

Elkészítés

Mérd egy nagyobb tálba a lisztet, sütőport, vaníliás cukrot, fahéjat. Egy másik tálba üsd le a négy tojást, keverd fehéredésig a cukorral. Add hozzá a puha vajat. Ha ezzel megvagy, mehet hozzá az egy deci langyos tej, illetve a lisztes tál tartalma is. Keverd el szép egyenletesre, majd egyengesd sütőpapírral bélelt tepsibe. A gyümölcsöket mosd meg, magozd ki, és szórd a süti tetejére.

 

Az így kapott tésztát told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd 30-35 percig. Mielőtt kivennéd, tűpróbával teszteld. Ha a tű már nem ragacsos, vedd ki, várj, míg kihűl (ez lesz a legnehezebb feladat! ;) ), majd szeleteld fel, tálald fahéjas porcukorral, és zsebeld be a bókokat. ;) Hajrá!

  • 385 2018. augusztus 15 Gasztronómia 2018. augusztus 15.

    Facebook Comments