Közösségi barkácsműhely nyílt Budapesten
Írta:

Közösségi barkácsműhely nyílt Budapesten

Bevallom nektek, hogy nem vagyok az a nagy barkácsolós típus, sőt, összességében jó, ha egy szöget be tudok verni. Ezt a családom nem is bánja, hiszen én vagyok az az emberke, aki képes a saját lábában is elbotolva katasztrófákat előidézni, szóval talán bele sem gondolnak, mi lenne, ha fúrót és kalapácsot adnának a kezembe.

 

Viszont nemrég, amikor a Hello Wood alkotótcsoport és a Közgazdasági Politechnikum közös projektjéről, a Technika¹ -ről olvastam, kedvet kaptam ahhoz, hogy elkezdjek barkácsolni. De haladjunk csak szép sorjában. Mi is az a Technika? Egy olyan hely, ahol mindenki számára lehetőséget biztosítanak arra, hogy megismerkedhessen és elmélyülhessen a faipar és a barkácsolás újra népszerű és izgalmas világában. Jól hangzik, ugye?

 

A teret, infrastruktúrát, a kívánt anyagokat (amennyiben kérjük) és a szakértő segítséget ők biztosítják, a részvétel díját pedig mindenkinek személyre szabottan, az ott töltött idővel és a gépek használatával arányosan számítják ki. Lehet alkalmakra betérni, de megéri csatlakozni a klubba is, mert tagjaikat különböző kedvezmények várják.

 

Lesznek kurzusok, workshopok… „Ha sosem barkácsoltál még, de szívesen újítanád fel önállóan kedvenc bútorod, megmutatjuk az alapokat. Ha rutinos vagy, de szeretnél komolyabban elmerülni a faipari technológiákban, itt a helyed a Technika haladó és profi kurzusain. Lesznek továbbá kifejezetten gyerek programok és olyan workshopok is, mint például a madáretető workshop ősszel vagy a karácsonyfa talp készítő foglalkozás télen, amiket laikusoknak szánunk, akik szeretnének belekóstolni a barkácsolás örömébe. Ha pedig szívesebben tanulsz egyénileg, mint csoportosan, szívesen egyeztetünk időpontot, egyéni órákat is” – írják honlapjukon.

 

Legközelebb október 17-én várnak, akkor a madáretető-készítés rejtelmeibe avatják majd be az érdeklődőket.

  • 1501 2015. október 16 Életmód 2015. október 16.

    Facebook Comments