5+1 túlélési tipp a fesztiválszezonra
Írta:

5+1 túlélési tipp a fesztiválszezonra

Tudjuk, mit csinálsz idén nyáron – és most adunk néhány tippet, hogy a fesztiválszezon az örömök forrása legyen, ne pedig valóságos rémálom.

 

1. Mit mond a…?

Ha nem is a róka, de mondjuk az időjárás-jelentés. Persze, tudjuk, nem mindig jön be, amit az időjósok mondanak, de szerintünk kiindulási pontnak jó lehet, amikor csomagolsz. Közhelynek tűnik, de tényleg nem mindegy, hogy gumicsizmát kell-e vinned, vagy bikinit… és egy másik régi bölcsesség, amit eleget hallhattál nagymamádtól és anyukádtól: öltözködj rétegesen. Az senkinek sem árt, ha egy plusz harisnyát, zoknit, melegebb nadrágot vagy egy dzsekit bedobsz a hátizsákodba.

 

2. „Kell egy ház”

Vagy inkább sátor. Fontos, hogy jó minőségű darabot válassz, ellenőrizd, hogy megfelelően működik-e, és ha otthon ki tudod próbálni a felállítását, a fesztiválon értékes perceket, esetleg órákat is nyerhetsz vele.

 

3. Fő a biztonság!

Javasoljuk, hogy biztosítsd be magad rovarok, betegségek és persze a szexuális együttlétek nem kívánt következményei ellen is. Vagyis vigyél szúnyogriasztó spray-t, ragtapaszt, fájdalomcsillapítót, hasmenés elleni pirulát, illetve legyen a táskádban óvszer is.

 

4. Még pár szó a biztonságról

A fesztiválokon sokan hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy mi történik, ha őrizetlenül hagyjuk a sátrunkat: bizony, könnyen eltűnhetnek értékeink és a pénzünk is. Ezért azt javasoljuk, ne vigyél magaddal semmi túl értékeset (például a tableted megvár otthon), illetve a pénzedet, irataidat mindig tartsd inkább magadnál.

 

5. És lőn világosság!

Biztosan te is tapasztaltad már, hogy az okostelefonod aksiját rohamléptekben meríti a zseblámpa funkció használata, ezért azt javasoljuk, legyen nálad mindig egy hagyományos, mini zseblámpa, amivel bárhol, bármikor látod (ha nem is az alagút végét, de) azt, merre is közlekedhetsz biztonságosan.

 

+1.: Nem akarunk olyanok lenni, mint az anyukád, de egy fontos dolgot a lelkedre kell kötnünk: egyél! Ez nemcsak azért fontos, mert kell a tápanyagbevitel, hanem azért is, hogy az esti bulizást és az egymás után lehajtott italokat bírja a gyomrod, a fesztivál első napjától az utolsóig.

  • 1145 2016. június 06 Életmód 2016. június 06.

    Facebook Comments