Ezek a legjobb magyar wellness hotelek
Írta:

Ezek a legjobb magyar wellness hotelek

Legalábbis a Gault & Millau 2016-os étterem- és szállodaértékelő kalauza szerint, amelynek első helyezettje zsinórban harmadszor lett ugyanaz a hotel. Nem csalás, nem bunda – nézd meg, melyik ez a szálloda!

 

Neked mik a legfontosabb kritériumok egy wellness hotelnél? Nekem elég sok ilyen van, amiket mindig szem előtt tartok, ha szállodát szeretnék választani romantikus kikapcsolódáshoz. Ez most persze úgy hangzott, mintha havonta eljutnánk ilyen helyekre a barátommal, de az igazság az, hogy ennél jóval ritkábban tudunk csak kiszakadni a munkáink, zenekari teendők, családi programok, gyereknevelés és egyéb programok hálójából.

 

Olyankor viszont úgy szervezzük, hogy legalább két napig csak mi legyünk – de hol is? Lehetőleg olyan szállodában, ahol egyaránt nagy hangsúlyt kap a minőség (én sok mindent ide sorolok, a szobák berendezésétől és tisztaságától a wellness részlegen és a szolgáltatásokon át a reggeli kávéig és az ételekig), az alkalmazottak kedvessége, az ár-érték arány és persze a megközelíthetőség.

 

Az idei Gault & Millau étterem- és szállodaértékelő kalauz talán még nálam is szigorúbb kritériumok szerint, anonim tesztelők személyes értékelése alapján pontozza a szállodákat, és így derül ki minden évben, mely szálláshelyek szerepelhetnek a hazai top 10 wellness hotel listáján.

 

Spirit_kp spirit-front-day

 

Az első helyet immár harmadszor a sárvári Spirit Hotel érdemelte ki, amit már megint, vagy még mindig a „luxusigényeket kielégítő” kategóriába soroltak a lista készítői. A Gault&Millau Kalauz szerint a luxusszálloda egészen a nyitása pillanatától tartja a minőségét, tehát különleges adottságai és kiemelkedő színvonalú szolgáltatásai mellett töretlen színvonalának is köszönheti az újabb kitüntetést.

 

Aki pihenni jön ide, az is megtalálja a számításait, de a wellnesselni és gyógyulni vágyók is: a hotel tágas terekkel rendelkező, 10 ezer négyzetméteres Oázis wellness- és fürdőrészlege, valamint a legmodernebb eszközökkel felszerelt gyógyászati részlege is a vendégek rendelkezésére áll.

3109726

 

A Spirit Hotelt a kutas-kozmapusztai Relais & Château Hertelendy Kastély szálloda követi, a harmadik helyezett pedig a tarcali Andrássy Rezidencia Wine & Spa lett. Érdekesség, hogy a lista első budapesti wellness szállója csak a negyedik helyet érte el (ami persze szép eredmény) – ez a hotel pedig nem más, mint a Danubius Health Spa Resort Margitsziget.

 

A teljes lista – TOP 10 WELLNESS-HOTEL

1. Spirit Hotel Thermal Spa, Sárvár

2. Relais & Château Hertelendy Kastély, Kutas-Kozmapuszta

3. Andrássy Rezidencia Wine & Spa, Tarcal

4. Danubius Health Spa Resort Margitsziget, Budapest

5. Residence Ózon Conference & Wellness Hotel, Mátraháza

6. Aquaworld Resort Budapest Hotel és Élményfürdő

7. Aquaticum Termál & Wellness Hotel, Debrecen

8. Bambara Hotel, Felsőtárkány

9. Hercegasszony Hotel Wellness & Garden, Mezőtúr

10. Hotel Európa fit, Hévíz

3109735Fotók: i.szalas.hu

  • 1632 2015. december 29 Életmód 2015. december 29.

    Facebook Comments