Miért vegyünk „olcsó” robotot?
Írta:

Miért vegyünk „olcsó” robotot?

Az Asus minden családba szeretné eljuttatni ZenBót, a kedves arcú kis robotot, aki nemcsak tudományával, hanem kedvező árával is belopja magát a szívekbe.

 

A családok hamarosan már talán nem is laptopot vagy tabletet vásárolnak azért, hogy megkönnyítsék mindennapjaikat, és még szórakozzanak is, hanem saját robotot – ha másért nem, hát azért, mert a gyerekeik szinte biztosan könyörögni fognak egy ilyen kis cukiságért.

 zenbo-side-2-100663620-primary.idge

A cukiság pedig nem más, mint az Asus ZenBo névre hallgató otthoni robotja, aki nemcsak segít a teendők elvégzésében, hanem szórakoztató társ is lehet. A kis robot kezeli például a lakásban a fényeket, a légkondit vagy a tévét, de főzéskor receptet is képes keresni nekünk, vagy mesét olvas a gyerekeknek.

 

Hangutasítással is vezérelhető, a kimondott parancsokat megérti, de mivel arca egyben érintőképernyő felületként is szolgál, azon keresztül video hívásokat, vásárlást, vagy akár élő közvetítést lebonyolíthatunk. Emellett zenét is lejátszik, vagy képeket készít a család mindennapjairól.

 

ZenBo arra is emlékeztet, ha fontos program vár ránk, orvoshoz van időpontunk, vagy gyógyszert kell bevenni. A fejlesztők már regisztrálhatnak, hogy appokat készítsenek az Asus robotjának, aki átszámítva körülbelül 170 ezer forintba kerül majd.

 

Egy kis ízelítő abból, mi mindent tud ZenBo:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=Gz5bWCna5uM

  • 1124 2016. június 06 Tech/tudomány 2016. június 06.

    Facebook Comments