5 hasznos mindennapi dolog kutyásoknak: mindkettőtök életét megkönnyítheted
Írta:

5 hasznos mindennapi dolog kutyásoknak: mindkettőtök életét megkönnyítheted

Ezzel az alap felszereléssel már bátran belevághatsz a kutyaprojektbe.

 

Kiskedvencek nélkül nem élet az élet, számtalan kutatás igazolta már, hogy jobb az életünk kutyával vagy macskával. Ezek a négylábú társak a jelenlétükkel boldogabbá teszik a napjainkat, még akkor is, ha pusztán a rideg számítást nézve rengeteg pénzt és energiát emésztenek is fel. Ha mostanában kerül új családtag a háztartásodba, vagy csak gondolkozol, mivel tehetnéd a kutya/macska életét még jobbá,  mutatjuk, miket szerezz be első körben.

Megfelelő fekhely. A hangsúly itt a megfelelőn van! Ne azt nézd, hogy melyik mennyire trendi, hogy mennyire illik a lakás dizájnjához, hanem hogy melyik való a te állatodnak. Az egészen puha, kosár szerű megoldásoktól a keményebb fekhelyekig számtalan változatot találhatsz és még az is lehet, hogy a legjobban pár földre dobott pokróc fog beválni. Hagyd, hogy ő válasszon, és elsőre semmiképp se ruházz be valami drága darabra!

Szőrkesztyű: Ha közepesen hosszú vagy hosszú szűrű kedvenced van, akkor melegen ajánljuk egy szőrkesztyű beszerzését is. Ez a tipikusan egyujjas kesztyű simogatás közben összegyűjti a kihullott szőrszálakat, így nem fog mindenfelé szétszóródni a lakásban. Válassz olyat, aminek jó minőségű gumilap adja a tenyér részét, így nem fog feltöltődni statikus elektromossággal.

Szagtalanító párna. Bármennyire is szeretjük őket, a háziállatok bizony tudnak kellemetlen szagot árasztani. És most itt nem a szellentésről beszélünk, hanem arról, hogy egyes fajtáknak bizony nem olyan rózsaillatű a szőre, mint másoknak, az ázottkutya szag pedig gondolom mindenkinek ismerős. Erre jó megoldás, ha beszerzel pár Hiilibaget, azaz bambusz szénnel töltött párnácskát, ami nagyszerűen megköti a kellemetlen szagokat a lakásban. Mivel teljesen bio, természetes megoldás, így egészen nyugodtan tehetsz akár a kutya, macska kosarába is, hiszen semmilyen káros hatással nem lesz rájuk.

Helyhez szoktató spré: amennyiben kölyökkutyád van, és egyelőre vannak gondok a szobatisztasággal, mindenképp ajánljuk ezt kis hasznos segédeszközt. Az esszenciális helyhez szoktató illat-sprayt oda kell fújni, ahova szeretnénk, hogy a dolgát végezze. Cicáknál is tökéletesen működik.

Megfelelő tisztálkodószerek. Mivel a kutyák bőre nagyon érzékeny a vegyi anyagokra, ezért különösen fontos, hogy megfelelő sampont használj fürdetésekor. Ugyanúgy ahogy a te hajad és bőröd megérdemli a gondos ápolást, az övék is. Ma már számtalan variációt lehet kapni rövid- és hosszúszőrűeknek, érzékeny bőrű és kölyökkutyáknak, külső élősködőkkel (kullancs, bolha) küzdő kutyáknak, fehér és fekete szőrű kutyáknak… a kínálat szinte végtelen.

  • 657 2019. március 22 Életmód 2019. március 22.

    Facebook Comments