Magyar író a legígéretesebbek közt
Írta:

Magyar író a legígéretesebbek közt

A Variety magazin idén is megjelentette a legígéretesebb filmes alkotók toplistáját – a forgatókönyvírók nemzetközi top 10-ébe a magyar Wéber Kata is bekerült.

 

A neves külföldi szaklap évről évre közli azoknak a forgatókönyvíróknak, animációs filmeseknek, producereknek, színészeknek, operatőröknek a tízes listáját, akikre szerintük érdemes odafigyelni a jövőben, és idén egy magyar író, Wéber Kata is felkerült a forgatókönyvírók top 10-es listájára – írja az Origo.hu.

 

Wéber Kata legutóbbi munkája a Pieces of a Woman című, a Velencei filmfesztiválon díjazott, és Torontóban is nagy sikerrel vetített Mundruczó Kornél-film. A forgatókönyvet saját színdarabja alapján írta. „Korábban Mundruczó Fehér isten és Jupiter holdja című filmjeinek forgatókönyvét is ő jegyezte” – teszi hozzá az Origo.

 

Érdekesség, hogy a kategória tavalyi élmezőnyében szerepelt többek közt Shia LaBeouf, a Pieces of a Woman férfi főszereplője, korábban pedig többek közt a Star Trek-et jegyző Alex Kurtzman és Roberto Orci is.

 

Forrás: Origo.hu

  • 1366 2020. október 05 Külföld 2020. október 05.

    Facebook Comments